Σοφία Πολυζωγοπούλου: Δηλώνει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά του συζύγου της, Απόστολου Λύτρα

Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου μέσα σε 24 ώρες

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Στην αντεπίθεση περνάει η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα. Δείχνοντας έμπρακτα πλέον ότι δεν έχει καμία πρόθεση συγκάλυψης του ξυλοδαρμού της, όπως ανέφερε και στην πρώτη της παρέμβαση (διαβάστε εδώ), η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας ενάντια στον κακοποιητή της.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, από την Τασούλα Παπανικολάου, αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου στέκεται νομικά απέναντι στον σύζυγό της, και θα είναι η ίδια δικηγόρος του εαυτού της, καθώς είναι έμπειρη δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα κακοποίησης. Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ήθελε την ποινική του δίωξη από την αρχή αλλά δεν τον κατήγγειλε από την αρχή γιατί ήταν υπό καθεστώς φόβου.

Εγκατέστησε το Panic Button η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου πήγε στο ΑΤ Ομονοίας το πρωί της Τρίτης, όπου εγκατέστησε το panic button για την ασφάλειά της, όπως μετέδωσε το Open, ενώ περιπολικό θα φυλάσσει την οικία της από εδώ και πέρα, επί 24ώρου βάσεως.

Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα του ανώτατου δικαστηρίου για την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που γνωμοδότησαν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος μετά την ομολογία του ότι κακοποίησε τη σύζυγό του, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση Λύτρα. Όπως τόνισε, η σοβαρότητα της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, την οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.