«Καταπέλτης» η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την υπόθεση Λύτρα: «Αν την είχε χτυπήσει λίγο παραπάνω και είχε πεθάνει...»

Δεν μάσησε τα λόγια της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με τον ποινικολόγο να ομολογεί πως ξυλοκόπησε τη γυναίκα του μετά τον αρχικό ισχυρισμό του ότι έπεσε από τις σκάλες. Παρά την ομολογία του, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την εκπομπή Happy Day της Σταματίνας Τσιμτσιλή, δύο πράγματα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των δικαστικών λειτουργών. που προκάλεσε αντιδράσεις από την κοινή γνώμη και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας: Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση

Το πρώτο ήταν η κατάθεση της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ότι ο ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε δει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, και δεύτερον η κατάθεση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, που ανακάλεσε την καταγγελία της για κακοποίηση. Η Σταματίνα Τσιμτσιλή ήταν «καταπέλτης» για τον ποινικολόγο, αλλά και για τους επίδοξους κακοποιητές που, σύμφωνα με την ίδια, δεν πρόκειται να συνετιστούν βλέποντας την απόφαση της δικαιοσύνης στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το σχόλιο της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

«Θα πω κάτι ανθρώπινα και όχι σαν δημοσιογράφος, είναι σαν να πέρασαν το λάθος μήνυμα οι αρχές. Υποτίθεται ότι υπάρχει ένας αυστηρός νόμος, υπάρχουν οι γυναικοκτονίες και ένας άνθρωπος επειδή παραδέχεται τον ξυλοδαρμό και λέει ότι θα πάρει βοήθεια, τελειώνει εκεί η ιστορία;», απάντησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Δεν πρέπει να περάσουμε ένα πιο αυστηρό μήνυμα στους επίδοξους κακοποιητές; Αν την είχε χτυπήσει λίγο παραπάνω και είχε πεθάνει, θα ήταν η πρώτη φορά αλλά θα ήταν η μοιραία. Δεν το λέω για τα πρόσωπα, αλλά υποτίθεται ότι είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να σταματήσουμε την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, την κακοποίηση, και ότι αυστηροποιήσαμε το νομικό πλαίσιο. Δεν πρέπει να υπηρετήσουμε αυτό το αυστηρό πλαίσιο;», κατέληξε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον αέρα του Happy Day.