Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένταση στον αέρα με την Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κουβέντα»

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε σε ερώτηση για τον μπάζωμα των Τεμπών

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης – Ένταση στον αέρα με την Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κουβέντα»

Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος του Happy Day στον Alpha. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε εφ' όλης της ύλης με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν όταν η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο θέμα των Τεμπών και συγκεκριμένα στα ερωτήματα που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με αφορμή τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε εφτά ερωτήματα, και ένα εξ' αυτών αφορούσε το μπάζωμα των Τεμπών. «Έγινε κάποια σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού και απουσία εισαγγελέα για να αποφασιστεί μπάζωμα;», αναρωτιόταν, με την Σταματίνα Τσιμτσιλή να μεταφέρει αυτή την ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Γαλανόλευκα με το σήμα της Ν.Δ & τη φωτογραφία του - Πανζουρλισμός στο Tik Tok με τα νέα παπούτσια του Πρωθυπουργού

Η στιγμή που ενοχλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μα, είμαστε σοβαροί; Είμαστε σοβαροί; Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την κουβέντα. Είναι βαθιά προσβλητικό αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή», απάντησε φανερά ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για την υπόθεση των Τεμπών, και συνέχισε: «Δηλαδή εμείς εκείνη την ώρα που είχαμε να διαχειριστούμε νεκρούς, έπρεπε να ανασύρουμε τους νεκρούς από τα συντρίμμια, το μέλημά μας ήταν η συγκάλυψη; Είναι ντροπή να τα λένε αυτά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Και λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι και ντροπή που αναπαράγεται και διαρκώς αυτή η συζήτηση στον δημόσιο διάλογο. Ό,τι απόφαση πάρθηκε εκείνη τη στιγμή ήταν αμιγώς επιχειρησιακή και λυπάμαι πραγματικά. Αυτό δείχνει απελπισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να επανέρχονται στο ζήτημα αυτό μία εβδομάδα πριν τις εκλογές»

«Αυτό είναι το θέμα των επόμενων εκλογών; Η εργαλειοποίηση των Τεμπών ή του πόνου των συγγενών; Δεν έχει κανείς προνομιακή σχέση με συγγενείς και τον πόνο τους. Κι εγώ μιλάω συνέχεια με συγγενείς, με συναντούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τους λέω την αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, κι εκείνοι θα κρίνουν αν είμαι πιστευτός ή όχι», κατέληξε, κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.