Σλοβακία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πρωθυπουργός μετά την απόπειρα δολοφονίας - Αυτός είναι ο δράστης

Τι αναφέρει ο γιος του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σλοβακία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πρωθυπουργός μετά την απόπειρα δολοφονίας - Αυτός είναι ο δράστης

Ένα σοκαριστικό σκηνικό διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/5 σε μία πόλη έξω από την Μπρατισλάβα, όταν ένας άγνωστος άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά έξω από το κτήριο που ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είχε το προγραμματισμένο του συνέδριο, και άρχισε να πυροβολεί, με στόχο να τον σκοτώσει.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς και τρεις σφαίρες βρήκαν στόχο στο σώμα του, μία στο χέρι, μία στην κοιλιά και μία στο στήθος. Αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή του και η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη (δείτε εδώ το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη).

Το βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας

Αυτός είναι ο δράστης

Ο δράστης δεν έφερε αντίσταση και συνελήφθη αμέσως, όπως φαίνεται και από το βίντεο όπου διαπράττει την απόπειρα δολοφονίας. Είναι πολύ γνωστός συγγραφέας, ηλικίας 71 ετών, χωρίς ποινικό παρελθόν. Το μόνο που είναι γνωστό για εκείνον είναι πως έχει τρεις συλλογές και είναι μέλος της αριστερής λογοτεχνικής λέσχης. Σύμφωνα με τον γιο του, δεν έπαιρνε ψυχοφάρμακα.