Γυναικοκτονία Άγιοι Ανάργυροι: Απομακρύνθηκε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που μίλησε με την 28χρονη - Η απόφαση για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος

Πραγματοποιείται έρευνα για τις κινήσεις τους...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Η γυναικοκτονία που έλαβε χώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στην ελληνική κοινωνία. Στα social media η οργή είναι τεράστια, καθώς η 28χρονη που έχασε τη ζωή της είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατευθεί και παρόλο που ζήτησε περιπολικό για να μεταφερθεί στο σπίτι της με ασφάλεια, της ανέφεραν πως δεν υπήρχε και ενώ μιλούσε με την Άμεση Δράση, συνέβη η επίθεση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μάλιστα, από τον διάλογό της με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης, φανερώνει πως δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που άρμοζε στην κατάσταση και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα, η ΕΛ.ΑΣ, προχώρησε σε κάποιες απαραίτητες ενέργειες.

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για τον διοικητή και τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης μετά τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους

Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα, έχει πλέον απομακρυνθεί από τη θέση του, όσο πραγματοποιείται έρευνα, ενώ είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Την ίδια στιγμή, αντικαταστάθηκε και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, και όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, θα κληθούν να απολογηθούν, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Σοκάρει ο αυτόπτης μάρτυρας

«Είδα την κοπέλα να ζητάει βοήθεια από το κινητό της με την άμεση δράση. Έρχεται ο φονιάς και την καρφώνει από πίσω με απανωτές μαχαιριές. Η γυναίκα έλεγε: ''Φοβάμαι για τη ζωή μου, θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου''.

Την κάρφωσε και μετά βγήκε ο σκοπός να βοηθήσει, όταν πήγε να κάνει αυτοχειρία ο φονιάς. Ήταν πολύ δίπλα, δε μπορούσε να έρθει ο σκοπός; Η κοπέλα είχε ένα φίλο μαζί της και δεν αντέδρασε, πάγωσε και αυτός. Μένει παγωτό και δεν κάνει καμία κίνηση», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.