Τέμπη – Χριστόφορος Κωνσταντινίδης: «Κάναμε ειρηνικές διαδηλώσεις και μας συμπεριφέρονταν σαν τρομοκράτες»

«Το μόνο που δεν μας έχουν πει είναι ότι φταίμε, και είναι έξω ελεύθεροι»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη – Χριστόφορος Κωνσταντινίδης: «Κάναμε ειρηνικές διαδηλώσεις και μας συμπεριφέρονταν σαν τρομοκράτες»

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, πρωταθλητής των κρίκων που έχασε τη μητέρα του Βασιλική Χλωρού στην τραγωδία, βρέθηκε καλεσμένος στη Super Kατερίνα και αναφέρθηκε σε εκείνο το μοιραίο βράδυ, ενώ κατήγγειλε προσπάθειες συγκάλυψης από το κράτος.

«Όταν δεν έχεις δικαιωθεί, η ψυχή σου δεν μπορεί να ηρεμήσει. Νομίζω έτσι είναι όλοι, όχι μόνο εγώ. Πολλοί τώρα συνειδητοποιούν τι συμβαίνει, ένα χρόνο μετά. Είναι τόσα πολλά αυτά που γίνονται, και το χειρότερο είναι η συγκάλυψη που δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε. Δεν έχω πάει στο σημείο, και δεν θέλω να πάω», είπε αρχικά ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

Δείτε επίσης: Τέμπη - Γονείς αδελφών Πλακιά: «Ο Καραμανλής μάς κούνησε το δάχτυλο στην εξεταστική, με θράσος»

Για να συμπληρώσει: «Όλη η οικογένειά μου χρησιμοποιούσε την αμαξοστοιχία. Έχουμε μεγαλώσει στα τρένα, ο παππούς μου ήταν σιδηροδρόμος, όταν συνταξιοδοτήθηκε αγόρασε σπίτι στον σταθμό Λαρίσης για να ακούει τα τρένα, γιατί τα λάτρευε, η μητέρα μου μεγάλωσε με τον ήχο τους και “έφυγε” πριν κλείσει τα 55».

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης για τη μοιραία νύχτα των Τεμπών

Στη συνέχεια ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης έδωσε λεπτομέρειες για την μοιραία νύχτα και το δυστύχημα των Τεμπών: «Η μητέρα μου είχε πάει στη Λάρισα για να περάσει οικογενειακώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έμεινε μία μέρα παραπάνω από τους υπόλοιπους συγγενείς. Με πήρε η μικρή αδελφή μου κατά τη μιάμιση το βράδυ για να μου πει για το δυστύχημα. Άνοιξα την τηλεόραση, είδα τι έχει γίνει, και το είχα σίγουρο ότι άνθρωπος ζωντανός δεν βγαίνει από κει μέσα, η μητέρα μου ταξίδευε πάντα στα πρώτα βαγόνια».

Και πρόθεσε αμέσως μετά: «Μέχρι και 5 μέρες μετά δεν ξέραμε τι γίνεται. Την Κυριακή μας είπαν ότι έχουν όλη τη σορό, είμαστε από τους τυχερούς. Άλλοι άνθρωποι έστειλαν παλικάρια 2 μέτρα και πήραν ένα κομμάτι χαρτί. Πώς να θρηνήσουν; Άνθρωποι κρύβονται πίσω από τις ασυλίες τους και μας κουνάνε το δάχτυλο, το μόνο που δεν μας έχουν πει είναι ότι φταίμε που μπήκαμε. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έξω ελεύθεροι».

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης κατέληξε στην τοποθέτησή του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολα, παλεύουμε όλοι μαζί γιατί έτσι μας έμαθε η μητέρα μας. Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί μας, τι να επικοινωνήσουν; Προεκλογικά κάναμε ειρηνικές διαδηλώσεις με πανό και μας συμπεριφέρονταν σαν τρομοκράτες, μας έπαιρναν σηκωτούς. Τι να πω, η δικαίωση θα έρθει, όπως και να 'χει, θα το πάμε μέχρι το τέλος και ένας από εμάς να μείνει. Οι νεκροί δεν μιλάνε απλά, φωνάζουν».