Τέμπη – Ένα χρόνο μετά, ο Γεράσιμος παλεύει ακόμα για τη ζωή του: «Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, προσευχόμαστε...»

Είναι ο μοναδικός επιζών από το 1ο βαγόνι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέμπη – Ένα χρόνο μετά, ο Γεράσιμος παλεύει ακόμα για τη ζωή του: «Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, προσευχόμαστε...»

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην κοιλάδα των Τεμπών, με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Ελάχιστοι ήταν οι επιζώντες από τα δύο μπροστινά βαγόνια, και από το 1ο ειδικότερα, μόνο ο 21χρονος Γεράσιμος Γεωργιάδης εξακολουθεί να παλεύει για τη ζωή του, με συνεχείς θεραπείες και χειρουργεία.

Όπως αποκάλυψε η γιαγιά του Γεράσιμου, που μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Μαρία Βλάχου, ο εγγονός της βρίσκεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Βοστώνη. Η κατάσταση της υγείας του έχει παρουσιάσει μικρή βελτίωση, ωστόσο ακόμα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον, με συγγενείς και φίλους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Θεό.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ο μαναδικός επιζών 20χρονος Γεράσιμος Γεωργιάδης - Ταξίδι για την τελική του αποκατάσταση

Τι δήλωσε η γιαγιά του Γεράσιμου μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Η γιαγιά του Γεράσιμου δήλωσε λίγο πριν την επέτειο των Τεμπών: «Ο Θεός και η Παναγία ξέρει πώς πετάχτηκε στην απέναντι πλευρά. Όλοι προσπαθούν οι γιατροί, να τον κάνουν καλά. Είναι βαριά το παιδί, δεν είναι ένα χτύπημα ελαφρύ. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, κάνουν χειρουργεία συνέχεια. Τώρα κάνει και αποκατάσταση, προσπάθειες, το παλεύει το καημένο. Ήταν αθλητής, ξέρετε τώρα, παιδιά καθαρά χωρίς καταχρήσεις, γυμνασμένα από μικρά».

Και κατέληξε: «Τώρα είναι στη Βοστώνη. Τι να σκέφτομαι; Προσευχή κάνουμε όλοι μας. Προσευχή στο Θεό να γίνει καλά. Η κατάσταση της υγείας του έχει καλυτερέψει στο ελάχιστο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι που δέχεται τα μοσχεύματα. Δεν αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα, δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον».