Μερομήνια 2024: Με πολικό ψύχος και πλημμύρες μπαίνει το νέο έτος - Μεγάλη προσοχή σε αυτές τις ημερομηνίες

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Τα Μερομήνια μίλησαν για το 2024! Μπορεί επιστήμονες και ειδικά μετεωρολόγοι να τα αμφισβητούν, ωστόσο, πολλοί τα εμπιστεύονται για την ενημέρωση τους για τον καιρό του επόμενου διαστήματος. Για το νέο έτος λοιπόν, μιλούν για πολικό ψύχος και πλημμύρες.

Ο συγγραφέας & λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, έχει κάνει καιρικές προβλέψεις έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2024. Έκανε λόγο για άσχημο ξεκίνημα του Ιανουαρίου, καθώς θα σημειωθούν βροχές και κρύο, ενώ οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

Αναλυτικά ο καιρός για την αρχή του 2024 από τα Μερομήνια

Με πολικό ψύχος λοιπόν μπαίνει το 2024 και θα συνεχιστεί μέχρι και μετά τα Φώτα. Στις 8 με 10 Ιανουαρίου μάλιστα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Μετά αρχίζει μία ολιγοήμερη ανομβρία αλλά με πολύ κρύο, βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και πλημμύρες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο. Θα σημειωθούν βροχές και χιόνια.

Κανένα σύννεφο 1//1 έως 10/1. 11/1 έως 20/1 ήπιος καιρός με αέρα, ίσως βροχές και κρύο.

Δείτε αναλυτικά και τον καιρό σήμερα Πέμπτη 21/12!

Μερομήνια 2024
Unsplash.com

Αναλυτικά ο καιρός μετά τον Φλεβάρη

  • Μάρτιος: Πρώτο δεκαήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τελευταίο δεκαήμερο άστατος καιρός μόνο στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.
  • Απρίλιος: Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.
  • Μάιος: Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.
  • Ιούνιος: Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.
  • Ιούλιος: Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.
  • Αύγουστος: Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.