Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 29 επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης ανάμεσα στους 7.703 νεκρούς

3.500 παιδιά νεκρά

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, πάνω από 7.500 νεκρούς ανάμεσά τους και γύρω στα 3.500 νεκρά παιδιά. Όλος αυτός ο μάχιμος και άμαχος πληθυσμός έχει χάσει τη ζωή του από την αρχή του πολέμου στο Ισραήλ μέχρι και σήμερα.

Αυξάνονται οι νεκροί στο Ισραήλ από τον πόλεμο

7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους και περίπου 30 δημοσιογράφοι, και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, που έχουν καταγραφεί από την αρχή του πολέμου πριν 20 μέρες. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ανέφερε για 7.326 νεκρούς, από τις 7 Οκτώβρη, που ξεκίνησαν όλα.

Δείτε εδώ: Η μαρτυρία πασίγνωστου καλλιτέχνη

Στη Δυτική Όχθη, οι νεκροί έφθασαν τους 111, ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, παρουσιάζονται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνονται, επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί από την αρχή της πολεμικής σύρραξης.

Το ένα τέταρτο των νοσοκομείων της Γάζας και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών της παραμένουν κλειστά λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν επίσης αποκόψει τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Λωρίδα από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, εξήγησε το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς στην ανακοίνωσή του.

Τι είπε η Ελληνίδα για τον Πόλεμο στο Ισραήλ

Μία Ελληνίδα μητέρα δύο παιδιών μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι", η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, και αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, που βιώνουν στο Ισραήλ, λόγω του πολέμου.

Η γυναίκα μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Βιώσαμε και εμείς τις σειρήνες, όπως όλο το Ισραήλ, οπότε έχει σειρήνες, γιατί υπήρχαν ρουκέτες που έπεφταν στο κέντρο, ή που δεν έπεφταν γιατί της αναχαιτούσαν. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι 15 χρόνων οπότε έχει μέσα καταφύγιο. Δεν είναι ακριβώς καταφύγιο, είναι σαν αντισεισμικό δωμάτιο με ατσάλινη πόρτα και παράθυρα, που να μπορούν να κλείσουν όλα και έτσι αν πέσει ρουκέτα δεν μπορεί να μπει μέσα σε αυτό το ειδικό δωμάτιο, εάν πέσει στο δικό μας σπίτι. Το να ακούς τη σειρήνα είναι πολύ φοβιστικό και βασικά για τα παιδιά είναι τρομακτικό. Ο μικρός μου ο γιος όποτε έχει σειρήνα φοβάται, κλαίει, τρέχει, κάνει δεν ξέρει τι να κάνει. Το έχει ξανακούσει βέβαια, αλλά και πάλι το ίδιο συναίσθημα έχει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αυτή την στιγμή

Τα παιδιά μας πιο πολύ τώρα κάνουνε ερωτήσεις, γιατί δεν ξέρουνε τι σημαίνει πόλεμος. Όταν μας ρωτάνε γιατί μπαίνουμε στο δωμάτιο, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι γείτονές μας, μας ρίχνουν τις ρουκέτες οπότε πρέπει να μπούμε μέσα, ότι είναι επικίνδυνο και ότι πρέπει να είμαστε εκεί. Χωρίς καν να είναι εκτεθειμένοι σε νέα και σε βίντεο που υπάρχουν και κυκλοφορούν, μπαίνει μέσα τους το τραύμα αυτό.

Υπήρχαν στιγμές, που ένιωσα ότι όλη την ημέρα θέλω μόνο να κλαίω, αλλά ίσως από τον φόβο ή από αυτό που περνάνε όλοι οι Ισραηλινοί. Δεν φοβήθηκα όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι φοβήθηκα. Μπορεί ο άντρας μου περισσότερο. Παρ’ όλο που είναι Ισραηλινός και έχει ζήσει και σε πόλεμο, αυτός φαινόταν να φοβάται πιο πολύ από εμένα»

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα: