Πόλεμος Ισραήλ: Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες κατοίκους! «Έχουν απαγάγει παιδιά, μωρά» - «Μπαίνουν στα σπίτια και τους περνάνε στην Λωρίδα της Γάζας»

Σοκαριστικές μαρτυρίες!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πόλεμος Ισραήλ: Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες κατοίκους! «Έχουν απαγάγει παιδιά, μωρά» - «Μπαίνουν στα σπίτια και τους περνάνε στην Λωρίδα της Γάζας»

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει ο πόλεμος στο Ισραήλ, που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες έπειτα από επίθεση της Χαμάς. Πάνω από 900 είναι οι νεκροί Ισραηλινοί και 700 Παλαιστίνιοι, ενώ 11 Αμερικάνοι πέθαναν έπειτα από επιθέσεις στο Ισραηλινό έδαφος.

Όλοι παρακολουθούν τα γεγονότα με κομμένη την ανάσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν προκαλούν μεγάλο σοκ, με γυναίκες και παιδιά να κρατούνται όμηροι. Το βίντεο με την 30χρονη Γερμανίδα που φαινόταν να μεταφέρεται πάνω σε καρότσα μόνο με τα εσώρουχα και οι άντρες της Χαμάς να την φτύνουν, παρουσιάζει τις τραγικές στιγμές που περνάει ο κόσμος.

Κάτοικοι στο Ισραήλ αλλά και στην Λωρίδα της Γάζας, μίλησαν στο Live News αποκαλύπτοντας τα όσα βιώνουν εκεί....

Κραυγή αγωνίας από κατοίκους σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας

«Εδώ και δύο ημέρες οι βομβαρδισμοί από αεροπλάνα δεν έχουν σταματήσει. Σταματάνε 5 λεπτά και μετά συνεχίζουν. Έχουν γκρεμίσει σπίτια, έχει πεθάνει κόσμος, πολλά μικρά παιδιά που είναι κάτοικοι σε αυτά τα σπίτια. Τραυματίστηκε η πεθερά μου και δεν βρίσκω γιατρό, στο νοσοκομείο δεν μπορώ να πάω. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά. Να βρούμε φως, νερό, δουλειά. Αυτά ψάχνει ο κόσμος. Η Γάζα είναι κλεισμένη εδώ και 17 χρόνια και κανείς δεν την κοιτάει καθόλου. Ο κόσμος θέλει να ζει ελεύθερος, θέλει να ζει στην πατρίδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε ο κύριος Τσιλάλ Ταουφίκ, κάτοικος της Γάζας.

«Σήμερα έβλεπα το παιδί μου όταν έκανε μάθημα μέσω Zoom, γιατί τα σχολεία είναι κλειστά, χτυπούσανε σειρήνες σε μία διπλανή πόλη. Βλέπω το παιδί μου να σηκώνει το κεφάλι και να με κοιτάει σαν να μου λέει "αυτό είναι ΟΚ;" Αυτή τη φορά πραγματικά είναι σε τέτοιο βαθμό που έχει το Ισραήλ χρόνια να ζήσει», δηλώνει ο Ιωνάθαν Ιατρού, κάτοικος Τελ Αβιβ, στην εκπομπή LiveNews στο Mega.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, έχει σκοτωθεί πάρα πολύς κόσμος. Έχουν απαγάγει παιδιά, γυναίκες, μωρά. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, πρώτη φορά το ζούμε και εμείς αυτό. Μας λένε "δεν έχετε δει τίποτα, απόψε ξεκινάει επίσημα ο πόλεμος"», εξομολογείται η Βάλια Ειρηναίου.

«Για εμάς ήταν πρωτόγνωρο, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα, γιατί εμείς ξυπνήσαμε 6 η ώρα το πρωί με τις ρουκέτες, με συναγερμούς και με σειρήνες πολέμου. Ξυπνήσαμε από τις σειρήνες και δεν ξέραμε τι συμβαίνει», είπε η κα Ειρηναίου.

«Μπαίνουν στα σπίτια, πιάνουν αιχμαλώτους, όμηροι και τους περνάνε μέσα στην Λωρίδα της Γάζας. Άρχισαν να ρίχνουν ρουκέτες σε εκείνα τα μέρη στο Τελ Αβίω και στη Γάζα. Μου φαίνεται ότι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο. Ο φόβος μας είναι να μην γίνει κάτι το βράδυ», λεει ο Πρόεδρος Ελληνικής κοινώητας Ιερουσαλήμ.