Η Εύα Καϊλή στην φυλακή και ο Ταραμπέλα... - Η απόφαση του δικαστηρίου για τον ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Η Εύα Καϊλή στην φυλακή και ο Ταραμπέλα... - Η απόφαση του δικαστηρίου για τον ευρωβουλευτή

Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (11/4) στο Βέλγικο δικαστήριο βρέθηκε ο Μάρκ Ταραμπέλα, προκειμένου να δικαστεί για τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του. Ο ευρωβουλευτής που ήταν προφυλακιστέος από για εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Qatargate αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Διαβάστε επίσης: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Αντόνιο Παντσέρι - Τι συμβαίνει με την Εύα Καϊλή

Η ανακοίνωση για τον Μάρκ Ταραμπέλα

«Μόλις μάθαμε με ανακούφιση για την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των ανακριτών και του ανακριτή, αν, κατά πάσα πιθανότητα, θεωρήσουν ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

«Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Ταραμέλα έχει επικαλεστεί την αθωότητά του, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή δώρα σε αντάλλαγμα για τις απόψεις του», συμπλήρωσε.

Τι είπε μέσα από την φυλακή η Εύα Καϊλή

Στις φυλακές των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatar Gate βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η Εύα Καίλή (δείτε εδώ την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου), την οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Corriere della Sera την επισκέφθηκε η ευρωβουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini.

Η Ελληνίδα πολιτικός φαίνεται πως μίλησε σε εκείνη και άνοιξε την καρδιά της για την φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», ήταν όπως έγινε γνωστό μερικά από τα λόγια της στην Ιταλίδα ευρωβουλευτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της και είπε στην ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές. Ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου».

Η ευρωβουλευτής Bergamini, σύμφωνα ξανά με την Corriere della Sera, μίλησε για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και τόνισε πως «η κόρη της Εύα Καίλή δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της. Η Εύα Καϊλή μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Τι είπε μέσα από την φυλακή η Εύα Καϊλή