Οι συζητήσει για τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης στον κόσμο σχετικά με το ρεύμα και τη ΔΕΗ είναι όλο και πιο έντονες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους για το Power Pass, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Τετάρτη 13/7 στους Αταίριαστους του ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός εξήγησε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά, αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο. Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, εφόσον καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, ενώ τόνισε πως αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.
Μάλιστα, ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις τέσσερις παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:
- Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασιων
- Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντίζελ εφόσον χρειαστεί
- Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
- Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας
«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», είπε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Κεντρική φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Αν σας χτυπήσει την πόρτα άνθρωπος από την ΔΕΗ με μπλε μπλούζα…
Έναν άνδρα μεταξύ 55 και 60 ετών με γαλάζια μπλούζα αναζητά η αστυνομία καθώς φέρεται να παριστάνει τον υπάλληλο της ΔΕΗ με σκοπό να μπει στα σπίτια και να κλέψει.
Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εξάλλου έχουν συμβεί αντίστοιχα περιστατικά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Δημοσιεύθηκε, Τρίτη 14 Ιουνίου, η προκήρυξη 3/2022 της ΔΕΗ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 17 θέσεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής άρχισε την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 και ώρα 08:00 και λήγει στις 4 Ιουλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, ότι από ώρα σε ώρα αναμένεται και η δημοσίευση της προκήρυξης 2/2022 της ΔΕΗ, που θα αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 58 θέσεων προσωπικού Εξειδικευμένων Προσόντων ή Εμπειρίας με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν Πτυχιούχους Διοικητικών, Θεωρητικών και Οικονομικών Σπουδών καθώς και απόφοιτους πληροφορικής.


">
">
">
">
">
">
">