Και όμως κόλλησε και Γερμανός βουλευτής, κορωνοϊό. Η ανησυχία επικρατεί μιας και ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων! Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τον ιό; 

Δύο νέα κρούσματα σημειώθηκαν στο Βερολίνο και έναν βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στην Θουριγγία, ο οποίος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και τέθηκε ήδη σε καραντίνα, μετά την επιστροφή του από διακοπές για σκι στην Ιταλία.

Τα δύο νέα κρούσματα στο Βερολίνο αφορούν έναν δάσκαλο και έναν γιατρό, οι οποίοι νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση, ενώ περίπου 200 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση και πρόκειται να εξεταστούν για τον ιό.

Στην Θουριγγία, εφόσον τελικά το περιστατικό επιβεβαιωθεί, θα τεθούν σε καραντίνα τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, αλλά και μέλη άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων του τοπικού Κοινοβουλίου, ακόμη και ο υποψήφιος πρωθυπουργός Μπόντο Ράμελο, ενώ πιθανότατα θα αναβληθεί και η προγραμματισμένη για αύριο εκλογή νέου πρωθυπουργού του κρατιδίου.

Γερμανία: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η ακύρωση των ετήσιων συνομιλιών της καγκελαρίου Μέρκελ με την ηγεσία της γερμανικής οικονομίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Μαρτίου.

Στο ίδιο κλίμα, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλεται το τοπικό συνέδριό της που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν, ενόψει του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Απρίλιο, η πραγματοποίηση του οποίου τίθεται επίσης εν αμφιβόλω.

Πριν από λίγο πάντως σήμανε λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου ένας Βρετανός που έφθασε χθες από το Αμπού Ντάμπι με ύποπτα συμπτώματα βρέθηκε τελικά αρνητικός στον κοροναϊό. Ο επιβάτης είχε προηγουμένως υποβληθεί σε δύο τεστ στο Αμπού Ντάμπι, εκ των οποίων το ένα ήταν αρνητικό και το άλλο θετικό.  Δείτε σε ποιες χώρες βρέθηκαν νέα κρούσματα

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από την είδηση πως Γερμανός βουλευτής κόλλησε κορωνοϊό, ο ΠΟΥ μίλησε – Πιο φονικός από την κοινή γρίπη

Ο ΠΟΥ μίλησε και ξεκαθάρισε όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για τον κορωνοϊό! Πιο φονικός από την κοινή γρίπη δηλώνουν πως είναι ο θανατηφόρος ιός, μιας και περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει.

Όπως αναφέρει και το protothema.gr, περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1%, όμως ο νέος κοροναϊός μπορεί να περιοριστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σήμερα.

Ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη: «Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί».

Επιπλέον, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα, επισήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι «πραγματική».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.