Φρίκη έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε σε ένα Airbnb στον Καναδά μιας και μετά από πυροβολισμούς που έπεσαν, ανασύρθηκαν 3 νεκροί άνδρες και 2 τραυματίες!

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών αργά την Παρασκευή το βράδυ σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω του Airbnb στο κέντρο του Τορόντο, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η αστυνομία.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς και ένας τέταρτος τραυματίστηκε, διευκρίνισε η αστυνομίας στο Twitter. Το πέμπτο θύμα τραυματίστηκε από αιχμηρό όπλο, πρόσθεσε.

Θυμίζουμε πως ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και πριν από λίγο καιρό σε καφετέρια στον Πειραιά. 

Μέχρι χθες η αστυνομία του Τορόντο δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων ή για τα αίτια του τραγικού περιστατικού. Διευκρίνισε απλώς ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω του Airbnb.

Ένας εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι νεκροί είναι τρεις άνδρες ηλικίας 22, 20 και 19 ετών.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζόν Τόρι χαρακτήρισε το νέο αυτό περιστατικό «εντελώς απαράδεκτο» και τόνισε ότι είναι «αποφασισμένος να συνεργαστώ με τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές για να καταπολεμήσω τη βία από τα πυροβόλα όπλα στην πόλη μου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό με πυροβολισμούς σε διαμέρισμα που νοικιάστηκε μέσω Airbnb στο Τορόντο. Τον Ιανουάριο του 2019 ένας φοιτητής τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί σε διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί μέσω της πλατφόρμας, ενώ ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Νοέμβριο το Airbnb είχε δεσμευθεί να επαληθεύει τις πληροφορίες για τα ακίνητα που προτείνει μέσω της πλατφόρμας του έπειτα από μια σειρά περιστατικών, ανάμεσά τους και ένα με πέντε νεκρούς στην Καλιφόρνια από πυροβολισμούς.

Εκπρόσωπος του Airbnb, τον οποίο επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV, κατήγγειλε «την τραγωδία» που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Τορόντο, επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνά της.

«Δεν ανεχόμαστε αυτού του είδους τη συμπεριφορά και απαγορεύουμε την ενοικίαση ακινήτων μέσω της πλατφόρμας μας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων», τόνισε ο ίδιος.

Περιστατικά με πυροβολισμούς, τα οποία αποδίδονται κυρίως σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων, δεν είναι κάτι σπάνιο στο Τορόντο. Πέρυσι στην οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά καταγράφηκαν περίπου 490 τέτοια περιστατικά με συνολικά 44 νεκρούς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Ήδη από την αρχή του 2020 έχουν καταγραφεί περίπου 20 περιστατικά πυροβολισμών.

Πηγή: protothema.gr

Έκτακτο: «Έπεσαν» πυροβολισμοί στην Γερμανία κοντά σε καταστήματα! Υπάρχουν τραυματίες;

Μόλις «έσκασε» ένα έκτακτο και ενημερώνει πως «έπεσαν» πυροβολισμοί κοντά σε καταστήματα στην Γερμανία! Υπάρχουν τραυματίες; 

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Βερολίνο, κοντά στο Σημείο Ελέγχου Τσάρλι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο κέντρο της πόλης μετά από πυροβολισμούς σε κατάστημα.

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε καφετέρια κοντά στο σημείο ελέγχου Τσάρλι (Checkpoint Charlie) που χώριζε το Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο. 

Οι πρώτες αναφορές των γερμανικών media αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής πράξης και κάνουν λόγο για ένοπλη ληστεία.

Με ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία αναφέρει πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Στην περιοχή, πάντως, δεν βρίσκονται ασθενοφόρα, ενώ οι αστυνομικοί ψάχνουν στους ορόφους των γύρω σπιτιών.

Επίσης, εχθές «έπεσαν» πυροβολισμοί έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ με έναν νεκρό!

Πηγή: ethnos.gr