Σήμερα με το καιρό που θα έχουμε θα «λιώσουμε»! Αγγίζει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία!

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 40, καθώς προβλέπονται θερμοκρασίες των 39 βαθμών Κελσίου, σε Αττική, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Το κύμα καύσωνα που έχει ταλαιπωρήσει την υπόλοιπη Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα, καθώς επιστήμονες θεωρούν πως σταδιακά το κλίμα αλλάζει στην ήπειρο. Ο Άκης Τσελέντης προειδοποιεί για τον σεισμό στην Αττική! «Θα έρθουν και άλλοι»!

Ωστόσο, στα βόρεια και τα δυτικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά ως το απόγευμα. Σε αυτά τα μέρη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά ως τα 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων και βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτιά τώρα στο Λαύριο! Τι λένε οι πληροφορίες;

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής σε hot spot στο Λαύριο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τι λένε οι πληροφορίες;

Η φωτιά σημειώθηκε σε δύο οικίσκους hot spot, ωστόσο δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον φιλοξενούμενο πρόσφυγα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ στην κατάσβεση πήραν μέρος 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.