Αυτό το φυτό το χρειάζονται οι γεροντοκόρες - Το Feng Shui λέει πως βοηθάει να βρεις σύντροφο

Στην Ινδονησία είναι το δημοφιλέστερο για γαμήλιες τελετές

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο "Feng Shui" αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Η έννοια της ισορροπίας είναι εξαιρετικά σημαντική σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Feng Shui. Προωθεί την ειρήνη του μυαλού, την αρμονία στις σχέσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την αίσθηση ασφάλειας. Κάθε τομέας του Μπαγκούα στο σπίτι ή το γραφείο σχετίζεται με τη ζωτική ενέργεια, ένα μέλος της οικογένειας ή ένα μέρος του σώματος.

Σύμφωνα λοιπόν με το Feng Shui υπάρχει και ένα φυτό - ανάμεσα σε άλλα - που βοηθάει στην εύρεση συντρόφου που σημαίνει πως είναι κατάλληλο για τις... γεροντοκόρες της παρέας ή εκείνες που έχουν απελπιστεί πως δεν μπορούν να βρουν τον έναν και μοναδικό.

Αυτό το φυτό λέει το Feng Shui πως θα σου βρει σύντροφο

Ο λόγος για το γιασεμί που είναι λουλούδι της αγάπης και τη συντροφικότητας. Συμβολίζει την ευτυχία, την ελπίδα, την ομορφιά και λέγεται ότι βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων. Σε κάποιες χώρες αποτελεί το εθνικό άνθος, ενώ στην Ινδονησία είναι το δημοφιλέστερο για γαμήλιες τελετές. Μπορεί να ενταχθεί στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, ενώ θα δώσει ένα μοναδικό ύφος στο καθιστικό των εξωτερικό χώρων σας.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το πιο γρουσούζικο φυτό - Το έχουμε οι περισσότεροι στο σπίτι μας αλλά το Feng Shui το απαγορεύει

Φυτό για γεροντοκόρες
Unsplash.com

Από το γιασεμί εξάγεται ένα αιθέριο έλαιο γνωστό με την ονομασία ιασμέλαιο. Για την εξαγωγή αυτού του ελαίου χρησιμοποιούνται 2 μέθοδοι, η απόσταξη και η εκχύλιση. Το αιθέριο έλαιο αυτό χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Περιέχει λινολικό οξύ, γερανιόλη, βενζυλικό οξύ, ευγενόλη, τερπινεόλη και λιναλοόλη. Είναι απαραίτητο συστατικό σχεδόν όλων των αρωμάτων.

Η Γαλλία είναι πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή ιασμελαίου. Ακολουθούν η Κίνα, η Ιταλία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές του βλαστού αυτού σε αιγιπτιακά κείμενα, περσικά, καθώς σαφώς και κινεζικά.