Αυτό είναι το πιο γρουσούζικο φυτό - Το έχουμε οι περισσότεροι στο σπίτι μας αλλά το Feng Shui το απαγορεύει

Αν το έχετε βγάλτε το στο μπαλκόνι ή τον κήπο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Σίγουρα το οποιοδήποτε φυτό μπορεί να αλλάξει την χώρο μας κάνοντας τον να δείχνει πιο όμορφος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα φυτά που το Feng Shui απαγορεύει να τα έχουμε μέσα στο σπίτι. Ένα συγκεκριμένο μάλιστα, είναι το πιο γρουσούζικο το οποίο μόνο όλο ατυχίες θα φέρει στην καθημερινότητα σου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που μπορούμε να το βρούμε παντού σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ πολλοί το αγοράζουν και ψεύτικο (επίσης κακό για την ενέργεια του σπιτιού).

Αυτό είναι το πιο γρουσούζικο φυτό σύμφωνα με το Feng Shui

O λόγος για τον κάκτο που πολλοί τον προτιμούν επειδή δεν χρειάζεται πολύ νερό παρά μόνο ελάχιστο ήλιο. Δηλαδή για μέσα στο σπίτι είναι ότι πρέπει. Όμως, σύμφωνα με το Feng Shui, μαζί με τα αγκάθια του φέρνει κακή τύχη, αρνητική ενέργεια, νεύρα και τσακωμούς.

Δείτε επίσης: Αν έχεις έστω και ένα φυτό στην κρεβατοκάμαρα σου, μετακίνησε το άμεσα - Ο λόγος που το Feng Shui το απαγορεύει

Όπως αυτός δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον, έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια. Μάλιστα, τα αγκάθια του αποτελούν μια "μεταφορά" για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις. Γι' αυτό και αν έχετε κάκτο στο σπίτι σας μπορεί να παρατηρείτε πως οι τσακωμοί είναι καθημερινοί.

Προτιμότερο λοιπόν είναι να το διακοσμήσετε στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας!

Κάκτος Feng Shui
Unsplash.com

Ποια άλλα φυτά πρέπει να αποφύγεις;

Γαρίφαλο αέρα

Το γαρίφαλο του αέρα, του οποίου το επιστημονικό όνομα είναι Tillandsia aeranthos, Είναι ένα πολύ εύκολο στην καλλιέργεια φυτό που διατηρείται συνήθως σε εσωτερικό χώρο. Ωστόσο, δεν είναι βολικό να το έχετε μέσα στο σπίτι αφού απορροφά καλή ενέργεια.

Αναρριχητικά φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά και τα φυτά αναρρίχησης είναι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Υποτίθεται ότι εάν έχουν αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να κοπούν καθώς μεγαλώνουν έτσι ώστε να μην καλύπτουν πλήρως τις επιφάνειες.

Στην περίπτωση που μεγαλώνουν πολύ δεν θα επιτρέψουν τη θετική ενέργεια να ρέει καλά μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Επομένως, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι είναι ότι έχουμε αυτόν τον τύπο φυτών στον κήπο.

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι, τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Agave

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.