Η μαγειρική σόδα λύνει το μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιρού - Πασπάλισε λίγη στα πιο "ευαίσθητα" σημεία της κουζίνας σου και...

Είναι το σωτήριο συστατικό!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
shutterstock
shutterstock

Η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές χρήσεις και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται ένα σωτήριο κόλπο για το πως να λύσεις ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του καλοκαιριού μέσα στην κουζίνα σου. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη τεχνική με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά.

Εκτός από τις κατσαρίδες (δες επίσης πως να απαλλαγείς από αυτές), και τα μυρμήγκια γίνονται κακός μπελάς! Με το που πιάνουν οι ζέστες σε πολλές σπίτια τα μυρμήγκια κάνουν πάρτι, ειδικά στους χώρους της κουζίνας και πιο συγκεκριμένα πάνω στους πάγκους, στον νιπτήρα και τα ντουλάπια.

Με αυτό τον τρόπο με μαγειρική σόδα θα αντιμετωπίσετε τα μυρμήγκια

Αν λοιπόν θέλεις να τα εξαφανίσεις με έναν φυσικό τρόπο και όχι να γεμίσεις το σπίτι με μυρωδιές από τα χημικά προϊόντα του εμπορίου, η μαγειρική σόδα θα σου δώσει την λύση εύκολα και γρήγορα.

Συγκεκριμένα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πασπαλίσεις ίση ποσότητα ζάχαρης και μαγειρικής σόδας στα σημεία που τα έχεις εντοπίσει ή στα σημεία που τις προηγούμενες φορές έχεις δει πως προτιμούν να κάνουν την εμφάνισή τους! Αυτή η παγίδα θα εξοντώσει μια και καλή τους απρόσκλητους επισκέπτες της κουζίνας σας για αυτό ξεκινήστε σιγά σιγά από τώρα το πασπάλισμα!

μαγειρική σόδα
Unsplash

Τα μυρμήγκια τείνουν να μας επισκέπτονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Καταφθάνουν από ανοιχτά παράθυρα, μπαλκονόπορτες και χαραμάδες που μπορεί να υπάρχουν στα κουφώματα. Οι πιο συχνοί χώροι εμφάνισης τους είναι στην κουζίνα και στο μπαλκόνι, από όπου πολλές φορές μπαίνουν στο σαλόνι.