To φυτό που αντέχει στις ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού - Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι φέρει καλοτυχία και "εξαφανίζει" την ένταση

Δεν θέλει πολύ πότισμα, ενώ το χειμώνα παραμένει καταπράσινο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com+
unsplash.com+

Με τις ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον το καλοκαίρι, δύσκολο είναι να επιβιώσουν τα φυτά στους κήπους, τις αυλές και τα μπαλκόνια. Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο που μπορεί να επιβιώνει στον καυτό καιρό, ενώ να παραμείνει ζωντανό μέχρι και το χειμώνα.

Μιλάμε για το Γεράνι. Σε ηλιόλουστα ή ημισκιερά μέρη, τα ορθοκλαδή και κρεμοκλαδή γεράνια είναι ιδανικά για φτιάξετε μια ωραία σύνθεση. Οι γλάστρες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 20cm ή η χωρητικότητά τους να ισοδυναμεί με δύο λίτρα χώμα.

Πως φροντίζουμε το Γεράνι

Σχετικά με το πότισμα, το γεράνι μπορεί να είναι ανθεκτικό, ωστόσο χρειάζεται τακτικό πότισμα για να δώσει συνεχή ανθοφορία. Αν τα έχουμε φυτέψει στον κήπο, ποτίζουμε μία φορά την εβδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, και 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο του καλοκαιριού. Αν τα έχουμε σε γλάστρες, ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου και 3 φορές την εβδομάδα την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού.

Δείτε επίσης: Τα 2+1 φυτά που σύμφωνα με το Φενγκ Σούι είναι τα πιο τυχερά για το 2024 - Φέρνουν υγεία, πλούτο, επιτυχία και αφθονία

Geranium
Jerry Wang/Unsplash.com

Σημαντικός κανόνας: Πρέπει να αφήνουμε το χώμα να ξεραίνεται πριν το επόμενο πότισμα, καθώς και να αδειάζουμε το νερό που περισσεύει στο πιάτο της γλάστρας. Επίσης, να καθαρίζουμε από τα ξερά φύλλα για να μπορεί να βγάλει καινούρια.

Τι λέει το Φενγκ Σούι

Γεράνιο
Miguel Ángel Escalera/Unsplash.com

Σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, η ανάπτυξη του φέρνει καλή τύχη στον ιδιοκτήτη του σπιτιού και βοηθάει στην επίτευξη των στόχων και των προσπαθειών. Από την άλλη, η μυρωδιά του φυτού βοηθάει στην ανακούφιση της έντασης και στην ηρεμία. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή!