Όλοι κάνουμε το ίδιο λάθος όταν ξεσκονίζουμε - Το κόλπο με το πανί

Μια καθαρίστρια αποκαλύπτει το μυστικό για καθαρό σπίτι

Shutterstock
Shutterstock

Οι οικιακές εργασίες είναι σίγουρα ένας πονοκέφαλος για όλες μας, που ωστόσο φροντίζουμε να τις κάνουμε, με λιγότερη ή περισσότερη προσπάθεια. Είτε καθαρίζουμε... όσα βλέπει η πεθερά είτε κάνουμε πιο "βαριά" φασίνα, το ξεσκόνισμα είναι σίγουρα μια διαδικασία από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

Έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα, παράθυρα και ντουλάπια μαζεύουν την περισσότερη σκόνη σε ένα σπίτι, που φροντίζουμε, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να απομακρύνουμε με τον γνωστό σε όλες μας τρόπο: Με ένα πανί καθαρίζουμε τις επιφένειες και... τελειώσαμε.

Ωστόσο, αυτή η απλή κίνηση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις, αφού ένα είναι το κόλπο που θα σε βοηθήσει να ξεσκονίσεις την επόμενη φορά όχι... τυπικά, αλλά ουσιαστικά, αφαιρώντας στ' αλήθεια όλη την σκόνη από παντού.

Το κόλπο με το πανί θα σε βοηθήσει να ξεσκονίσεις καλύτερα

Το πρώτο πράγμα φυσικά που σκέφτεσαι όταν πρόκειται να ξεσκονίσεις είναι να πιάσεις ένα πανί στα χέρια σου. Σωστά. Το επόμενο βήμα είναι να βρέξεις το πανί με νερό ή κάποιο καθαριστικό και να ξεκινήσεις το καθάρισμα. Λάθος.

γυναίκα χαρούμενη με σφουγγαρίστρα
Shutterstock

Η κίνηση αυτή δεν θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις την σκόνη, το αντίθετο θα την "σπρώξει" σε όλη την επιφάνεια και όταν στεγνώσει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ή το ξεσκόνισμά σου θα διατηρηθεί για λιγότερο χρόνο. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

@purdyandfigg

Have you made any of these cleaning mistakes?! We’re giving you 3 ways you can step up your cleaning game with these quick and easy hacks 🧼 #cleaningtiktok #cleantok #cleaninghacks #lifehacks #dustprevention #dust #easyhack Cleaning mistakes Dusting Dusty house Clean home Life tips Home hacks Tiktok hack Clean with me Cleaning made easy Speed cleaning

♬ original sound - Purdy & Figg | Cleaning Hacks

Πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό πανί για να απομακρύνεις την σκόνη, πριν καθαρίσεις στη συνέχεια με οποιοδήποτε προϊόν, καθώς η υγρασία (του νωπού πανιού εξ αρχής) θα συνεχίσει να μεταφέρει την σκόνη γύρω από την επιφάνεια, αντί να την αφαιρεί όπως επιθυμείς.

Bonus extra

Κι αν θέλεις κάτι ακόμα να μάθεις χρήσιμο για το ξεσκόνισμα, προκειμένου ο κόπος σου να μην πάει... στράφι και να λάμπουν τα έπιπλά σου για περισσότερο χρόνο, ρίξε μερικές σταγόνες baby oil πάνω στο υγρό πανί, για να φυλακίσεις καλύτερα την σκόνη και παράλληλα να προστατέψεις και τις ξύλινες επιφάνειες, που θα λάμψουν.