Τατιάνα Στεφανίδου: Το έχει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού της - Το φυτό που κρατά ζωντανό τον έρωτα και φέρνει τύχη σύμφωνα με το Feng Shui

Είναι και πανέμορφο!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Τατιάνα Στεφανίδου
Instagram / Τατιάνα Στεφανίδου

Η Τατιάνα Στεφανίδου μένει σε ένα εντυπωσιακό σπίτι στην Κηφισιά μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο Ευαγγελάτο, και τα παιδιά τους... ένα μικρό παλατάκι θα έλεγε κανείς! Το έχει διακοσμήσει με πολύ επιβλητικά έπιπλα, ενώ έχει δώσει και πολύ μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι τα φυτά τα οποία έχει βάλει σε κάθε δωμάτιο, αλλά και στον κήπο - δείτε εδώ φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Ακολουθούν συγκεκριμένα τους κανόνες του Feng Shui, ώστε να ρέει άφθονη η θετική ενέργεια μέσα στο χώρο τους. Ένα από αυτά τα άνθη που έχει επιλέξει, μάλιστα, είναι σύμβολο της αγάπης και της καλοτυχίας και το έχει δείξει μέσα από αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Ο λόγος για την Παιώνια.

Πώς η παιώνια λειτουργεί ευεργετικά σε έναν χώρο σύμφωνα με το Feng Shui

Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι γένος ιδιαίτερα όμορφου αγριολούλουδου που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στη Μεσόγειο. Στην Ελλάδα, μάλιστα, συναντώνται συνολικά πέντε διαφορετικά είδη παιώνιας, από τα οποία η πιο διαδεδομένη είναι η παιώνια η αρσενική, αλλιώς Paeonia mascula, που φύεται σε πολλά βουνά της Ελλάδας, ενώ σπανιότερες και ιδιαίτερα όμορφες είναι η παιώνια του Κλούσιου (Paeonia clusii) που φύεται στην Κρήτη και στην Κάρπαθο και οι ντόπιοι ονομάζουν πηγουνιά, αλλά και η παιωνία η ροδία (Paeonia rhodia) η παιώνια της Ρόδου που είναι ενδημική στη Ρόδο, η παιώνια η παρνασσική (Paeonia parnassica) και η παιώνια η κριόμορφος (Paeonia arietina).

Έχει εντυπωσιακά μεγάλα άνθη, με διάμετρο που ξεπερνούν τα 10 εκατοστά και συνήθως έχουν κόκκινο, λευκό και ρόδινο χρώμα. Έχουν ύψος που φτάνει τα 70 με 80 εκατοστά και μεγάλα παλαμοσχιδή φύλλα. Αναπτύσσονται σε ενδιάμεσα ή μεγάλα υψόμετρα και η περίοδος ανθοφορίας τους διαρκεί όλη την άνοιξη.

Ας μιλήσουμε, όμως, για αυτό που μας αφορά περισσότερο! Σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui, η παιώνια φέρνει τύχη στον έρωτα και κρατά ζωντανό τον πόθο ενός ζευγαριού, γι' αυτό και πολλές νύφες επιλέγουν τις παιώνιες για την ανθοδέσμη τους την ημέρα που σκοπεύουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Είναι οιωνός της καλής τύχης για έναν ευτυχισμένο γάμο.

Δείτε επίσης: Ελένη Μενεγάκη: Το έχει στο σπίτι στα Μελίσσια και στην Άνδρο για τύχη - Το φυτό που φέρνει πλούτο, ευτυχία και αγάπη