Ελένη Μενεγάκη: Το έχει στο σπίτι στα Μελίσσια και στην Άνδρο για τύχη - Το φυτό που φέρνει πλούτο, ευτυχία και αγάπη

Ίσως το έχετε κι εσείς και δεν το ξέρετε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Ελένη Μενεγάκη
Instagram / Ελένη Μενεγάκη

Τα φυτά είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να διακοσμήσει κανείς το σπίτι του. Υπάρχουν κάποια που είναι απαγορευτικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο (δείτε εδώ ποια είναι αυτά), όμως αν τοποθετήσετε τα κατάλληλα θα δείτε την τύχη σας να αλλάζει και τον χώρο σας να γεμίζει με αγάπη, χαρά, αλλά και πλούτο.

Η Ελένη Μενεγάκη, για παράδειγμα, έχει ανακαλύψει το μυστικό εδώ και χρόνια και αφού έχει βρει το άνθος που φέρνει όλα τα παραπάνω, το έχει βάλει και στο σπίτι της στην Αθήνα, στα Μελίσσια, αλλά και στο εξοχικό της και ξενοδοχείο που έχει στην Άνδρο μαζί με τον σύζυγό της, Ματέο Παντζόπουλο.

Το φυτό που η Ελένη Μενεγάκη χρησιμοποιεί στη διακόσμηση των σπιτιών και του ξενοδοχείου της

Ο λόγος για τον βασιλικό! Πρόκειται για ένα φυτό που θεωρείται ευλογημένο για όλους του χριστιανούς, καθώς έχει πάρει το όνομά του από την ελληνική λέξη «βασιλεύς», που σημαίνει «βασιλιάς», όπου εννοείται ο Ιησούς Χριστός. Η Ιερά Παράδοση μάλιστα, αναφέρει πως είχε φυτρώσει στο μέρος που ήταν θαμμένος ο Τίμιος Σταυρός και λόγω του έντονου αρώματός του τον ανακάλυψε η Αγία Ελένη. Γι’ αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο.

Είναι, επίσης, ετήσιο αρωματικό, ποώδες φυτό και προέρχεται από την τροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας, αλλά ειδικά της Ινδίας. Έχει και τρίτη ονομασία, «Ώκιμον το βασιλικόν», και ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών Λαμιίδων, δηλαδή των δυόσμων, και στη τάξη των Σωληνανθών. Πλέον έχει φτάσει να καλλιεργείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Μαδαγασκάρη, την Ουγγαρία, την Ινδονησία, το Μαρόκο, το Ισραήλ, την Ελλάδα, φυσικά, και τις ΗΠΑ.

Βασιλικός
Unsplash

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο με τους παρακάτω τρόπους:

  • Στην αρχαιότητα, τον χρησιμοποιούσαν ως επίθεμα μετά από δάγκωμα εντόμου, σκορπιού ή και φιδιού
  • Ηρεμεί τον βήχα
  • Καταπραΰνει τον πονοκέφαλο
  • Βοηθάει στη δυσλειτουργία των νεφρών
  • Αποτελεί καλό διουρητικό
  • Καρδιοτονωτική δράση
  • Είναι προσαρμογόνο βότανο που βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης
  • Η γενική χρησιμότητα του σχετίζεται με το γαστρεντερικό σύστημα, αφού το ισορροπεί και ανακουφίζει από τις κράμπες στο στομάχι, γαστρική καταρροή, εμετό, εντερική καταρροή, δυσκοιλιότητα, εντερίτιδα, διάρροια, αέρια και σπασμούς