A la franchaise: Πώς διακοσμούν οι Γαλλίδες το σαλόνι τους

Οι πιο κομψές προτάσεις από τις fashionistas του Παρισιού

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram, είναι γεμάτα καλές ιδέες, τόσο σε επίπεδο μόδας όσο και σε επίπεδο διακόσμησης. Αυτό το καταλαβαίνει καλά η Celia Bruneau, η Leia Sfez, ακόμα και η Jeanne Damas που δημοσιεύουν τακτικά πολλές φωτογραφίες από τα σπίτια τους. Άνετα χαλιά, πολύχρωμα διακοσμητικά, έπιπλα-αντίκες, καθρέφτες, μπουκέτα με λουλούδια και πράσινα φυτά...

Οι Γαλλίδες γνωρίζουν καλά από στυλ, όχι μόνο στη μόδα, αλλά και στη διακόσμηση των σπιτιών τους, με τα σαλόνια τους να είναι χάρμα οφθαλμών. Οπότε δεν θα δυσκολευτούν να μας εμπνεύσουν μέσα από τα βασικά που χρησιμοποιούν για να ομορφύνουν τον χώρο τους.

A la franchaise: Πώς διακοσμούν οι Γαλλίδες το σαλόνι τους;

Ποπ βάζα και διακοσμητικά


Η Sofia Moser Leitao βάζει χρώμα στο σαλόνι της με μικρά διακοσμητικά, κορνίζες ή ακόμα και βοηθητικά τραπεζάκια, που συνδυάζει με ποπ αποχρώσεις και ρετρό μαξιλάρια.

Ρετρό έπιπλα


Θα τα ανακαλύψεις σε υπαίθριες αγορές ή σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Η επιλογή επίπλων ή διακόσμησης με vintage ύφος και ρετρό γοητεία φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσεις χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο. Όπως αποδεικνύεται από το σαλόνι της Diane Kari, που είναι γεμάτο με μικρούς θησαυρούς μιας άλλης εποχής.

Ιδιαίτερα επιδαπέδια φωτιστικά


Για να αναδείξεις το σαλόνι σου, δεν πρέπει να αγονοήσεις ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια. Κανένα στοιχείο δεν πρέπει να παραμεληθεί, όπως αποδεικνύει η Jeanne Damas, που χρησιμοποιεί ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου, που κάνει δήλωση μόδας στον χώρο.

Στρογγυλοί καθρέφτες


Για να μεγεθύνεις οπτικά ένα δωμάτιο, οι καθρέφτες παραμένουν η πιο έξυπνη επιλογή. Τέρμα οι παραδοσιακοί ορθογώνιοι. Εμπνεύσου από τη Monica Ainley de la Villardière και προτίμησε έναν με στρογγυλεμένα περιγράμματα.

Χαλιά με αφηρημένα σχέδια


Πώς να ζεστάνεις ένα εσωτερικό που είναι λίγο πολύ απλό ή μινιμαλιστικό; Τοποθετώντας χαλιά με αφηρημένα και πολύχρωμα μοτίβα, όπως η Célia Bruneau. Έτσι θα εξισορροπήσεις έναν εκλεπτυσμένο γωνιακό καναπέ.

Πολύχρωμες πολυθρόνες


Εδώ και αρκετά χρόνια, ο μινιμαλισμός έχει καθορίσει τις τάσεις της διακόσμησης, με τις πολυθρόνες και τους καναπέδες να επιλέγονται περισσότερο σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ ή ακόμα και γκρι. Τώρα αυτό έχει αλλάξει και το χρώμα σταδιακά μπαίνει πάλι στη ζωή μας. Δοκίμασέ το μέσα από βελούδινες πολυθρόνες σε dusty pink.

Ριχτάρια & μαξιλάρια


Στο σαλόνι της που φαντάζεται ως κουκούλι, η Alexandra Van Houtte, παίζει με ριχτάρια και μαξιλάρια σε διαφορετικά σχέδια, δημιουργώντας μια τέλεια ζεστή ατμόσφαιρα.

Φυτά παντού


Λίγη εξοχική αίσθηση, ακόμα και σε αστικό τοπίο... Όπως το σαλόνι της Amanda Sanchez, μοντέλο στη Chanel, που επιλέγει διάφορα πράσινα φυτά και χαρίζει στον χώρο μια ζεστή ατμόσφαιρα.