IKEA: Κάθε κομψή Γαλλίδα έχει αυτό τον "λάθος" καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο της

Ένα κομμάτι με vintage αναφορές γίνεται ανάρπαστο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Γνωστές για την αβίαστη κομψότητά τους και την ικανότητά τους να μεταμορφώνουν ακόμα και το πιο απλό σύνολο σε... look πασαρέλας, οι Γαλλίδες έχουν φήμη επίσης για τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Αν και επιλέγουν συνήθως minimal αναφορές και στους χώρους όπου ζουν, φροντίζουν και στην περίπτωση αυτή να βάλουν την πιο elegant πινελιά, που αυτόματα θα κάνει το δωμάτιο να δείχνει ξεχωριστό.

Τελευταία εμμονή τους, που βλέπουμε να γίνεται ανάρπαστο στα υπνοδωμάτιά τους, είναι ένα αντικείμενο που χρειάζεται κάθε γυναίκα - φιλάρεσκη και μη. Ένας καθρέφτης είναι το φετίχ τους, αλλά όχι οποιοσδήποτε καθρέφτης. Κάθε κομψή Γαλλίδα επιλέγει τον "λάθος" καθρέφτη στο υπνοδωμάτιό της και φυσικά όχι τυχαία!

Η ιδέα έχει ξεκινήσει από τη "λάθος θεωρία των παπουτσιών" της influencer Allison Bornstein, που υποστηρίζει ότι για να απογειωθείς και να αναβαθμιστεί ταυτόχρονα ένα look χρειάζεται κάτι... ανατρεπτικό! Δηλαδή, ένα καλό σατέν φόρεμα να το φορέσεις με τις... σαγιονάρες σου ή μια μονοχρωμία να την "σπάσεις" με ένα εκκεντρικό ζευγάρι παπούτσια.

κοπέλα μπροστά σε καθρέφτη

Αυτό ακριβώς λοιπόν που ακολουθούν οι κομψές Γαλλίδες στο ντύσιμό τους, το κάνουν τώρα και στη διακόσμηση του σπιτιού τους, με έναν καθρέφτη που μοιάζει "λάθος", αλλά δεν είναι! Θα τον βρεις κι εσύ στα IKEA, για να απολαμβάνεις κι εσύ το πιο κομψό σου είδωλο - και την τέλεια διακόσμηση!

IKEA: Κάθε κομψή Γαλλίδα έχει αυτόν τον "λάθος" καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο της

Δεν ξέρω εάν γνωρίζεις έναν βασικό κανόνα στο Interior design που έχει να κάνει με ένα "βαρετό χώρο" και πώς να τον αλλάξεις. Οι διάσημοι διακοσμητές ανά τον κόσμο προτείνουν να μην επιλέγεις μόνο ένα στυλ σε έπιπλα και διακοσμητικά για το υπνοδωμάτιό σου, για παράδειγμα, ούτε επίσης να ταιριάζεις όλα τα χρώματα και τα υφάσματα μεταξύ τους.


Κι αν το σκεφτείς καλύτερα, υπάρχει βάση σε αυτό. Η ιδέα είναι να "σπάσεις" τη διακοσμητική μονοτονία, κάνοντας ένα mix'n'match, όπως με τα ρούχα σου δηλαδή. Σε έναν χώρο με μοντέρνα ή minimal έπιπλα και αντικείμενα πρόσθεσε ένα vintage κομμάτι, δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη εικόνα - και το αντίθετο.


Οι Γαλλίδες, λοιπόν, που τις αγαπάμε για όλα αυτά τα μικρά μυστικά που μας μαθαίνουν καθημερινά στο στυλ και τα κόλπα τους ακόμα και με μια απλή ψάθινη τσάντα, για παράδειγμα, επιλέγουν έναν ρετρό καθρέφτη, επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο, τον οποίο συνδυάζουν με τις minimal διακοσμητικές επιλογές τους. και το αποτέλεσμα; Σούπερ στυλάτο και εντυπωσιακό, όπως και οι εμφανίσεις τους!

Θα βρεις στο ΙΚΕΑ το πιο hot κομμάτι της σεζόν, για να δημιουργήσεις κι εσύ ένα υπνοδωμάτιο που δεν θα μοιάζει με κανένα!

ρετρό καθρέφτης  ikea

Ρετρό καθρέφτης, RÅMEBO, 75x168 cm, €199 - Θα τον βρεις εδώ

Highlight: Τα διακοσμητικά αφαιρούνται και τοποθετούνται πολύ εύκολα, ανανεώνοντας την εμφάνιση.

vintage καθρέφτης ikea