Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει πάντα καλοκαίρι - Χωρίς αποσμητικά και χημικά

Αρωμάτισε τους χώρους σου με απόλυτα φυσικό τρόπο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Τα λουλούδια είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τους άλλους αλλά και για τον εαυτό μας. Τριαντάφυλλα, τουλίπες, μαργαρίτες, ηλιοτρόπια... Ανάλογα με την εποχή (και τα γούστα του καθενός) υπάρχουν χίλιες και μία ποικιλίες για να διαλέξετε.

Οι λόγοι για να πάτε σήμερα στο ανθοπωλείο; Πολλοί: οι ανθοδέσμες διακοσμούν, προσθέτουν χρώμα στο σπίτι και, όχι λιγότερο σημαντικό, δημιουργούν αίσθημα ευεξίας και χαράς. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, εν μέρει, οφείλεται στο άρωμά τους.

Λουλούδια που, καλά επιλεγμένα και τοποθετημένα στη σωστή θέση, μπορούν να σας κάνουν να ξεχάσετε τα αποσμητικά χώρου, τα σπρέι και τα χημικά, κάνοντας το σπίτι σας να μυρίζει πάντα καλοκαίρι. Αν, λοιπόν, ψάχνετε έναν τρόπο για να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας και να αρωματίσετε τους χώρους σας, σημειώστε αυτές τις τρεις τέλειες επιλογές.

μπουκέτο λουλούδια σε βάζο
Unsplash

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει πάντα καλοκαίρι - Χωρίς αποσμητικά και χημικά

Λεβάντα, το κατ 'εξοχήν αρωματικό φυτό

Όποιος έχει επισκεφτεί τα χωράφια της Brihuega —της Ισπανικής Προβηγκίας—κατά την περίοδο της ανθοφορίας θα γνωρίζει ότι λίγα αρώματα συγκρίνονται με αυτά της λεβάντας. Οι μοβ "θάλασσες" πλημμυρίζουν στρέμματα αυτής της πόλης της Γκουανταλαχάρα κάθε Ιούλιο, ενθουσιάζοντας τους θαυμαστές του αρώματός της. Και η λεβάντα είναι το κατ' εξοχήν αρωματικό φυτό, που επιπλέον έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει από το άγχος και προάγει τον βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.

λεβάντα
Unsplash

Πού να το τοποθετήσετε: Στο υπνοδωμάτιο. Δεδομένου ότι δεν θέλει πολλή προσοχή επειδή είναι ένα εύκολο φυτό, αν το αγοράσουμε φρέσκο ​​(σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από τις 60 ποικιλίες του) είναι τέλειο για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, απλώς φροντίστε να το βλέπει ο ήλιος τουλάχιστον ένα-δύο ώρες καθημερινά. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορούμε να το βρούμε και σε πολλές άλλες διαφορετικές μορφές, όπως αποξηραμένο και σε σακουλάκια - ιδανικό για τοποθέτηση μέσα σε ντουλάπες. Ακριβώς λόγω αυτής της ευελιξίας και κυρίως λόγω των ιδιοτήτων του σχετικά με τον ύπνο και τη χαλάρωση, ο αρωματισμός του υπνοδωματίου σας με λεβάντα είναι εγγυημένη επιτυχία.

Γιασεμί, το υποβλητικό

Η μυρωδιά του γιασεμιού είναι ένα από εκείνα τα αρώματα που αρέσουν σε όλους. Ίσως επειδή είναι φρέσκο ​​και εύκολο να γίνει αντιληπτό ή επειδή η μυρωδιά του προέρχεται από τη λιναλοόλη, μια ένωση ικανή να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα, που χρησιμοποιείται ευρέως για τη μείωση του άγχους και του στρες .

Όπως και να έχει, το γιασεμί είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά για να αρωματίζει το σπίτι και αναπτύσσεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, με τα καλύτερα λουλούδια να συλλέγονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συμπέρασμα: είμαστε στην τέλεια εποχή για να τρέξουμε στο πλησιέστερο ανθοπωλείο.

γιασεμί
Unsplash

Πού να το τοποθετήσετε: Είσοδοι, δωμάτια και βεράντες. Λόγω των λεπτών λευκών λουλουδιών του και επειδή είναι αναρριχώμενο φυτό, είναι τέλειο για τη διακόσμηση πυλώνων εισόδου και χώρων. Αν θέλουμε να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους, πρέπει να το κρατάμε μακριά από ρεύματα, σε σταθερή θερμοκρασία και χωρίς άμεσο ήλιο.

Και, κυρίως, μην το μετακινήσετε για να μη χάσει τα λουλούδια του. Αν ακολουθήσουμε αυτές τις απλές οδηγίες, αυτό το αρωματικό φυτό θα μας ανταμείψει, εισβάλλοντας στους χώρους μας και σε όλες τις αισθήσεις μας.

Γαρδένια, η τοπ καλοκαιρινή μυρωδιά

Ανθίζει συνήθως γύρω στα μέσα της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού και το άρωμά της ορίζει την καλοκαιρινή περίοδο όπως τίποτε άλλο. Δεν είναι τυχαίο που το έντονο, αισθησιακό και μεθυστικό λουλουδένιο άρωμά της χρησιμοποιείται τόσο ευρέως σε αρώματα και καλλυντικά. Ένα ιδανικό δώρο στο σπίτι για να νιώθετε την ουσία του καλοκαιριού όλο τον χρόνο.

γαρδένια
Unsplash

Πού να το τοποθετήσετε: Στο σαλόνι. Είναι τέλειο φυτό για εσωτερικούς χώρους, γιατί δεν ξεπερνά το ένα μέτρο σε ύψος, οπότε το σαλόνι (αρκεί να βρίσκεται σε χώρο με φως αλλά μακριά από τον άμεσο ήλιο) είναι το πιο κατάλληλο δωμάτιο σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, τα λευκά της άνθη, παρόμοια με τα τριαντάφυλλα, είναι διακοσμητικά ανεξάρτητα από τις αποχρώσεις του δωματίου, καθιστώντας το φυτό κατάλληλο για όλα τα γούστα (και τα σπίτια).