Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να μυρίζει όμορφα - 5 αλάνθαστα κόλπα

Δημιούργησε μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα

Unsplash
Unsplash

Το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο χώρος όπου είναι πιο δύσκολο να βρεις μια αρωματική ισορροπία. Πρώτον, επειδή για πολλές ώρες παραμένει κλειστό, κοιμόμαστε μέσα, αλλάζουμε ρούχα κ.λπ., γι' αυτό οι συνήθειες καθαρισμού και αερισμού πρέπει να τηρούνται ευλαβικά για να διατηρηθεί ένα ευχάριστο άρωμα. Από την άλλη, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ δυνατά αποσμητικά χώρου, καθώς μπορεί να είναι ενοχλητικά όταν πέφτουμε για ύπνο.

Έτσι είναι δύσκολο να έχεις μια όμορφη μυρωδιά στο υπνοδωμάτιο και κάθε φορά που μπαίνεις σκέφτεσαι τι έχεις κάνει λάθος. Πέρα, λοιπόν,από τα αρωματικά χώρου και τα αποσμητικά, υπάρχουν 5 αλάνθαστα κόλπα για να μυρίζει όμορφα το υπνοδωμάτιο.

Πώς θα κάνεις το υπνοδωμάτιό σου να μυρίζει όμορφα - 5 αλάνθαστα κόλπα

Απαραίτητος ο αερισμός

Η καθημερινή ανανέωση του αέρα στο σπίτι είναι απαραίτητη για την αποφυγή της κλεισούρας. Ακόμη περισσότερο, σε ένα δωμάτιο όπως το υπνοδωμάτιο, που παραμένει κλειστό για ώρες ενώ κοιμάται (τουλάχιστον) ένα άτομο.

Επομένως, είναι απαραίτητο να ανοίξουμε τα παράθυρα και τις πόρτες μόλις σηκωθούμε και να αφήσουμε το δωμάτιο να αεριστεί για περίπου μισή ώρα. Αυτό θα βοηθήσει στην οξυγόνωση του δωματίου αλλά και στα επόμενα βήματα που θα κάνουμε για να επιτύχουμε ένα ευχάριστο άρωμα. Αν ψεκάζουμε με αποσμητικό χώρου χωρίς να έχουμε αερίσει, οι μυρωδιές θα επικαλύπτονται και το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα χειρότερο.

Πλύσιμο σεντονιών και όλων των υφασμάτων

Τα υφάσματα, πράγματι, απορροφούν περισσότερο τις οσμές. Επιπλέον, μπορούν να αφήσουν μια άσχημη μυρωδιά μούχλας. Έτσι, εάν η πρώτη συμβουλή είναι ο αερισμός, η δεύτερη είναι να πλένετε τα σεντόνια και τα υφάσματα. Τα κλινοσκεπάσματα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – το καλοκαίρι και εάν δύο άτομα κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, η συχνότητα θα πρέπει να είναι κάθε τέσσερις ή πέντε μέρες.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τα υπόλοιπα υφάσματα. Το να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τα μαξιλάρια και τις πολυθρόνες κάθε εβδομάδα (ακόμα κι αν είναι διακοσμητικές) και το τακτικό πλύσιμο των κουρτινών θα δημιουργήσει μια ωραία μυρωδιά στο δωμάτιο.

γυναίκα φτιάχνει σεντόνια υπνοδωμάτιο
Unsplash

Ρούχα και (ειδικά) παπούτσια έξω από την κρεβατοκάμαρα

Δεν είναι μόνο οι άσχημες μυρωδιές όταν αφήνετε ρούχα και παπούτσια στο υπνοδωμάτιο. Το να έχετε την κρεβατοκάμαρα αποκλειστικά για ξεκούραση βοηθάει στο να είναι πολύ πιο καθαρή και τακτοποιημένη. Αλλά, επιπλέον, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ρούχα και παπούτσια μέσα στο δωμάτιο εμποδίζει τις οσμές από τον δρόμο να μολύνουν τον χώρο ανάπαυσης.

Ψεκάστε τα υφάσματα με ένα άρωμα σπιτιού

Ένα αποσμητικό χώρου μπορεί να αρωματίσει τα δωμάτια αμέσως, αλλά μπορεί να ψεκαστεί και σε καλύμματα κρεβατιού, μαξιλάρια και κουρτίνες, έτσι ώστε η μυρωδιά του να διαπερνά τα υφάσματα και να παραμένει στον χρόνο.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό το προϊόν να είναι κατάλληλο για υφάσματα, ενώ ιδανικά επιλέξτε φρέσκα και ελαφριά αρώματα - ταλκ, γιασεμί ή λεβάντα.

Έχετε ένα αρωματικό κερί μέσα σε μια συρταριέρα

Φυσικά δεν θα το ανάψετε αλλά και μόνο που το κερί θα βρίσκεται εκεί το άρωμά του –πολύ φρέσκο– θα διαπερνά ολόκληρο το δωμάτιο. Προτίμήστε ένα κερί με λίγο δυνατό άρωμα, για καλύτερα αποτελέσματα και φροντίστε να έχει χώρο στο συρτάρι και να μην υπα΄ρχουν αντικείμενα πάνω του.