Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Vintage και παραδοσιακός με θέα που κόβει την ανάσα - Φωτογραφίες από τον ξενώνα του στους Παξούς

Οι μικρές του βίλες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Instagram / Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μπορεί να γεννήθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ωστόσο το αγαπημένο του νησί δεν βρίσκεται καν στο Αιγαίο, αλλά στο Ιόνιο και είναι οι Παξοί. Εκεί πραγματοποίησε τα γυρίσματα για τους δύο κύκλους του Maestro, εκεί πέρασε και τον Δεκαπενταύγουστο με μία γυναίκα στο πλευρό του (δείτε εδώ φωτογραφίες), ενώ στο συγκεκριμένο μέρος βρίσκεται και το ξενοδοχείο του.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το πατρικό του σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο νησί από το 1780. Τα τελευταία 22 χρόνια, όμως, επεκτάθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί ταυτόχρονα και ως ξενώνας. Ονομάζεται "Bay View Villas" και πήρε το όνομά του από τη εντυπωσιακή και γαλήνια θέα που έχουν τα δωμάτια στο λιμάνι.

Το εσωτερικό του είναι πολύ ιδιαίτερο, με κύριο χαρακτηριστικό του το παραδοσιακό στοιχείο. Ο ξενώνας, δηλαδή, διατηρεί την αισθητική μιας άλλης εποχής, απόλυτα συνυφασμένη με τη ματιά του σκηνοθέτη και ηθοποιού, αλλά και της αγαπημένης του μητέρας, της Βίλλυς Μαλάμη. Εκείνη είναι, άλλωστε, το πρόσωπο που διαχειρίζεται τις βίλες αυτές και περνάει εκεί έξι μήνες τον χρόνο μαζί με τη νησιώτισσα γιαγιά Μίκα, εφόσον οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του γιου της δεν το επιτρέπουν.

Δείτε επίσης: Χριστόφορος Παπακαλιάτης - Σπάνια φωτογραφία αγκαλιά με τον πατέρα του και τον αδερφό του στην Σαντορίνη

Φωτογραφίες από το ξενοδοχείο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς

«Η ομορφιά στους Παξούς είναι αδιαπραγμάτευτη», έχει δηλώσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το μέρος αυτό.

Παπακαλιάτης περιοδικό youΠαπακαλιάτης ξενοδοχειοΠαπακαλιάτης ξενοδοχειο ΠαξούςΠαπακαλιάτης megaΠαπακαλιάτης maestro

Το σπίτι του στο Ψυχικό

Ο ηθοποιός μένει κανονικά στο Ψυχικό, σε ένα πολύ cozy χώρο, με ζεστά χρώματα και vintage πινελιές. Στο κέντρο του σαλονιού του υπάρχει ένα τεράστιο τζάκι, πάνω από το οποίο αντί για τηλεόραση βρίσκεται ένα μεγάλο ρολόι, από άλλη εποχή θα έλεγε κανείς. Στον χώρο γενικότερα κυριαρχεί το ξύλο, το καφέ, το πορτοκαλί και το κόκκινο χρώμα, ενώ είναι φανερό πως ο ίδιος προτιμά να βρίσκεται σε ένα μέρος με ζεστό και χαμηλό φωτισμό.

Χαρακτηριστικό της κατοικίας του είναι η επιβλητική βιβλιοθήκη, αλλά και τα έπιπλα και αντικείμενα που δίνουν μία εντελώς διαφορετική αύρα.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης σαλόνι

Χριστόφορος Παπακαλιάτης σπίτι

Χριστόφορος Παπακαλιάτης βιβλιοθήκη