Τατιάνα Στεφανίδου: Η διώροφη μονοκατοικία με πισίνα και θέα τη θάλασσα στην Χαλκίδα - Φωτογραφίες από το εξοχικό που απέκτησε με τον Νίκο Ευαγγελάτο

Χλιδάτο και εντυπωσιακό το δεύτερο σπίτι τους

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Τατιάνα Στεφανίδου
Instagram / Τατιάνα Στεφανίδου

Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος κάθε καλοκαίρι "οργώνουν" τα νησιά συνήθως με το σκάφος τους (δείτε το εδώ), όμως όποτε θέλουν να πάνε κάπου κοντά και γρήγορα για να ξεκουραστούν επιλέξουν το εξοχικό τους στην Χαλκίδα. Δεν αναρτούν συχνά φωτογραφίες και βίντεο από εκεί, γι' αυτό και δεν υπάρχει πλούσιο υλικό από το εσωτερικό του, ωστόσο μέσα από κάποιες αναρτήσεις που έχει κάνει η παρουσιάστρια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έχει παρουσιάσει κάποιες γωνιές του.

Πρόκειται για μία διώροφη μονοκατοικία, η οποία έχει τεράστιο κήπο για να περνούν εκεί τις ώρες τους τα καλοκαίρια. Μάλιστα, έχουν γκαζόν που βολεύει και τον σκύλο τους. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει και πισίνα στην οποία απολαμβάνουν τις βουτιές τους και μαυρίζουν, ενώ από την βεράντα του σπιτιού έχουν θέα τη θάλασσα.

Φωτογραφίες από το εξοχικό του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου στην Χαλκίδα

Τατιάνα Στεφανίδου Νίκος Ευαγγελάτος σπίτι

Τατιάνα Στεφανίδου Νίκος Ευαγγελάτος εξοχικό Χαλκίδα

Τατιάνα Στεφανίδου εξοχικό Χαλκίδα

Τα φυτά που επιλέγει η παρουσιάστρια στον κήπο της και στο εξοχικό αλλά και στο βασικό της στην Αθήνα - δείτε εδώ φωτογραφίες, φαίνεται πως ακολουθούν τους κανόνες του Feng Shui για θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι. Ένα από αυτά που διακόσμησε είναι η Παιώνια, η οποία αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της καλής τύχης.

Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι γένος ιδιαίτερα όμορφου αγριολούλουδου που συναντάται στην ελληνική ύπαιθρο και γενικότερα στη Μεσόγειο. Στην Ελλάδα συναντώνται συνολικά πέντε διαφορετικά είδη παιώνιας. Από αυτές η πιο διαδεδομένη είναι η Παιώνια η αρσενική (Paeonia mascula) που φύεται σε πολλά βουνά της Ελλάδας ενώ σπανιότερες και ιδιαίτερα όμορφες είναι η Παιώνια του Κλούσιου (Paeonia clusii) που φύεται στην Κρήτη και στην Κάρπαθο και οι ντόπιοι ονομάζουν πηγουνιά καθώς και η Παιωνία η ροδία (Paeonia rhodia) η Παιώνια της Ρόδου που είναι ενδημική στη Ρόδο, Παιώνια η παρνασσική (Paeonia parnassica) και Παιώνια η κριόμορφος (Paeonia arietina).

Έχουν εντυπωσιακά μεγάλα άνθη με διάμετρο που ξεπερνάει τα 10 εκατοστά, συνήθως κόκκινα λευκά η ρόδινα. Έχουν ύψος που φτάνει τα 70 με 80 εκατοστά και μεγάλα παλαμοσχιδή φύλλα. Αναπτύσσονται σε ενδιάμεσα ή μεγάλα υψόμετρα και η περίοδος ανθοφορίας τους διαρκεί όλη την άνοιξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Feng Shui φέρνει τύχη στον έρωτα και κρατά ζωντανό τον πόθο ενός ζευγαριού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές νύφες επιλέγουν τις παιώνιες για την ανθοδέσμη τους την ημέρα του γάμου τους. Και αυτό γιατί το πανέμορφο αυτό ρομαντικό λουλούδι θεωρείται οιωνός της καλής τύχης για έναν ευτυχισμένο γάμο.