Κουνούπια τέλος: Με αυτά τα πέντε φυτά θα τα κρατήσεις μακριά από τον κήπο ή την βεράντα σου

Τρέξε να τα πάρεις!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Το καλοκαίρι όταν βρισκόμαστε σπίτι ή ακόμη και στο εξοχικό μας, συνήθως επιλέγουμε να καθίσουμε στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας, για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τον ήλιο είτε τα αστέρια το βράδυ. Πολλοί, όμως, το αποφεύγουν γιατί τα κουνούπια κάνουν επιδρομή και κανείς δεν μπορεί να απολαύσει ήρεμα τις ώρες του έξω όταν συνεχώς τον τσιμπούν αυτά τα μικροσκοπικά έντομα. Υπάρχει, ωστόσο, λύση. Με πέντε φυτά, τα οποία μπορεί εύκολα να φυτέψει κανείς σε γλάστρες, διώξτε μακριά τα κουνούπια!

Αυτά τα πέντε φυτά κρατούν μακριά τα κουνούπια

1. Βασιλικός

Ο βασιλικός πέρα από πεντανόστιμος σε συνδυασμό με λαχταριστές μακαρονάδες, λειτουργεί και ως τέλειο αντικουνουπικό. Είτε ο πλατύφυλλος είτε εκείνος με τα μικρά ή φύλλα, εάν τον τρίψεις όταν είναι νωπός σε σημεία που σε έχουν δαγκώσει κουνούπια, μειώνει την φαγούρα.

Βασιλικός
Unsplash

2. Γεράνι

Το γεράνι, θα ομορφύνει αρχικά τον χώρο σου με το υπέροχο κόκκινο χρώμα του, ενώ το βαρύ του άρωμα θα διώξει μακριά τα κουνούπια. Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά ή τα βιολετί του άνθη.

Δείτε επίσης: Το ένα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική νάρκη και το άλλο καρδιακή δυσλειτουργία - Τα δυο επικίνδυνα φυτά που μπορεί να έχετε σπίτι σας

3. Μελισσόχορτο

Το καταπράσινο μελισσόχορτο, όπως και το γεράνι έχει εντομοαπωθητική μυρωδιά, όμως την ίδια στιγμή αποτελεί και ιδανικό συστατικό για αλοιφή για τα τσιμπήματα των κουνουπιών

4. Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι γνωστή για τη δράση της και υπάρχει πλέον σε πολλές μορφές, μέχρι και σε κερί. Εάν την φυτέψεις, όμως, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τα παραπάνω φυτά και θα έχεις γλιτώσει και κάποια χρήματα παραπάνω.

Δείτε επίσης: Μην τα αγοράσεις τώρα το καλοκαίρι: 4 φυτά ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες - Καταστρέφονται από τον ήλιο

5. Λεβάντα

Η λεβάντα, τέλος, με το μοναδικό της άρωμα έχει την ίδια δράση, ενώ το έλαιό της ανακουφίζει, όπως και ο βασιλικός, τη φαγούρα από τα τσιμπήματα.

Λεβάντα
Unsplash

TAGS