Για να κοσμούν το σπιτικό σας φέτος το καλοκαίρι: 5 φυτά που αντέχουν την πολύ ζέστη

Όμορφα και χρωματιστά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα δείχνοντάς μας πως φέτος θα είναι ένα πολύ καυτό καλοκαίρι! Για τον λόγο αυτό το Youweekly.gr βρήκε και σας παρουσιάζει παρακάτω 5 φυτά που μπορείτε να αγοράσετε για να κοσμούν το σπίτι ή το μπαλκόνι σας χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο να πάθουν κάτι λόγω καύσωνα ή ξηρασίας.

Ανάλογα με το κλίμα και τις συνθήκες του περιβάλλοντος, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω φυτών:

Φυτά που αντέχουν στη ζέστη
Unsplash.com

  • Κακτοειδή: Οι κάκτοι είναι πολύ ανθεκτικοί στη ζέστη και στην ξηρασία. Απαιτούν ελάχιστη προσοχή και μπορούν να επιβιώσουν σε περιβάλλοντα με ακραίες θερμοκρασίες.
  • Αγαύη: Η αγαύη είναι ένα άλλο φυτό που αντέχει τη ζέστη και την ξηρασία. Μπορεί να επιβιώσει ακόμα και σε ερήμους.
  • Παλμές: Ορισμένα είδη παλμών είναι πολύ ανθεκτικά στη ζέστη και την ξηρασία. Τα φοινίκια και οι παλμέτες είναι μερικά παραδείγματα.
  • Σουκουλέντες: Ορισμένα είδη σουκουλέντων, όπως η αλόη και η ευκάλυπτος, είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους στις υψηλές θερμοκρασίες και την ανεπαίσθητη φροντίδα που απαιτούν.
  • Ελαίψαλα: Ορισμένα είδη ελαίψαλων, όπως το ροδόδενδρο, αντέχουν επίσης σε υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία.

Δείτε επίσης: To φυτό που αντέχει στις ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού - Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι φέρει καλοτυχία και "εξαφανίζει" την ένταση

Αυτά τα φυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τα πολλά που μπορούν να αντέξουν υπερβολική ζέστη. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις ανάγκες του κάθε φυτού πριν τα φυτέψετε.