Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά: Το απόλυτο μυστικό για να σου βγει τραγανή απ' έξω και ζουμερή από μέσα

Εσύ το γνώριζες πως είναι τόσο εύκολο;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@panoseats
Instagram/@panoseats

Η κολοκυθόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, γνωστή για την πλούσια γεύση της και την αίσθηση σπιτικής θαλπωρής που αποπνέει. Πάμε, λοιπόν, να σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, που μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 10 λεπτά.

Και το καλύτερο; Θα μοιραστούμε μαζί σας το μυστικό για να πετύχετε τη σωστή υφή: ζουμερή και αφράτη από μέσα, με μια ελαφρώς τραγανή κρούστα απέξω. Ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα!

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις την κολοκυθόπιτα

  • 675 γρ. κολοκύθι
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1.5 κ.σ. baking
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 225 γρ. φέτα
  • Άνηθο
  • Δυόσμο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με κιμά: 5 μυστικά για να σου βγουν όνειρο - Πως να μην λασπώσουν, το κόλπο με το κονιάκ που λίγοι γνωρίζουν

  1. Τρίψε το κολοκύθι σε μια πετσέτα και στράγγυξέ το καλά να φύγουν τα υγρά και βάλτο μετά σε ένα μπολ.
  2. Σπάσε μέσα τα 4 αυγά
  3. Βάλε μέσα το γιαούρτι, την φέτα, τα μυρωδικά το αλεύρι και το baking και ανακάτεψέ τα.
  4. Λάδωσε ένα ταψάκι και ρίξε λίγο φρυγανιά για να σχηματιστεί η κρούστα και βάλτο στον φούρνο!