Cheesecake βύσσινο: Το κόλπο στην τεχνική κοπής για να μην διαλυθεί το κομμάτι - 7 μυστικά για να μοιάζει με αυτά των ζαχαροπλαστείων

Θα νομίζουν ότι το αγόρασες από το καλύτερο της γειτονιάς σου

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσουμε δροσερά και ελαφριά γλυκά που μας αναζωογονούν και μας φέρνουν χαρά. Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά αυτής της εποχής είναι το παγωμένο τσίζκεϊκ, ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή με την ελαφριά και φρουτένια γεύση.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για παγωμένο τσίζκεϊκ που μπορεί να φτιαχτεί με λίγα υλικά και χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Με μερικά βασικά μυστικά και συμβουλές, το τσίζκεϊκ σας θα μοιάζει και θα έχει γεύση σαν να βγήκε από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το δροσερό και απολαυστικό γλυκό που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το cheesecake

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. βύσσινο, κομμένες σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Δείτε επίσης: Black Forest Baked Alaska: Πως φτιάχνεται το πιο διάσημο παγωτό με την τόσο τεράστια ιστορία!

Cheesecake βύσσινο
Unsplash.com

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Πιέστε το μείγμα μπισκότων σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο για να δημιουργήσετε τη βάση και βάλτε τη στο ψυγείο.
  3. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
  4. Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε απαλά.
  5. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και απλώστε το βύσσινο στην κορυφή.
  6. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

Για να φτιάξετε ένα παγωμένο τσίζκεϊκ που μοιάζει επαγγελματικό, όπως αυτά που βρίσκετε στα ζαχαροπλαστεία, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά μυστικά και συμβουλές. Εδώ είναι μερικά βασικά tips:

Χρησιμοποιήστε Ποιοτικά Υλικά

  • Τυρί κρέμα: Προτιμήστε μια καλή μάρκα τυριού κρέμας. Η ποιότητα του τυριού κρέμας κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση και την υφή του τσίζκεϊκ.
  • Κρέμα γάλακτος: Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (τουλάχιστον 35%) για πλούσια και βελούδινη υφή.
  • Μπισκότα: Επιλέξτε μπισκότα που ταιριάζουν στη γεύση που επιθυμείτε και θρυμματίστε τα καλά για ομοιογενή βάση.

Σωστή Ανάμειξη

  • Ανακατεύετε απαλά: Όταν προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα του τυριού, ανακατεύετε απαλά για να μην χάσει την αφράτη υφή της.
  • Ομοιογένεια: Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα του τυριού είναι καλά ανακατεμένο και χωρίς σβώλους πριν προσθέσετε την κρέμα γάλακτος.

Χρήση Ζελατίνης (Προαιρετικά)

  • Ζελατίνη: Μπορείτε να προσθέσετε ζελατίνη για να βοηθήσετε το τσίζκεϊκ να σταθεροποιηθεί καλύτερα και να διατηρήσει τη μορφή του. Διαλύστε 1-2 κουταλιές ζελατίνη σε λίγο ζεστό νερό και προσθέστε την στο μείγμα του τυριού πριν ανακατέψετε την κρέμα γάλακτος.

Χρόνος Ψύξης

Δείτε επίσης: Oreo: Από μπισκότο ντόνατ - Η πανεύκολη συνταγή για να το φτιάξετε σπίτι σας

Cheesecake μυστικά
Unsplash.com

  • Επαρκής ψύξη: Βεβαιωθείτε ότι το τσίζκεϊκ έχει αρκετό χρόνο να παγώσει, τουλάχιστον 6-8 ώρες, ή ακόμα καλύτερα όλη τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει το τσίζκεϊκ να σφίξει καλά και να κόβεται όμορφα.

Προσεγμένο Στήσιμο και Διακόσμηση

  • Ομοιόμορφη βάση: Πιέστε καλά τη βάση μπισκότων στη φόρμα ώστε να είναι ομοιόμορφη και επίπεδη.
    Λεία επιφάνεια: Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να λειάνετε την επιφάνεια του τσίζκεϊκ πριν το βάλετε στο ψυγείο.
  • Φρούτα και Σιρόπια: Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, σιρόπια ή γλυκό του κουταλιού για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Τοποθετήστε τα με προσοχή για να είναι ομοιόμορφα και ελκυστικά.

Χρησιμοποιήστε Φόρμα με Αποσπώμενο Πάτο

  • Εύκολη αφαίρεση: Η φόρμα με αποσπώμενο πάτο διευκολύνει την αφαίρεση του τσίζκεϊκ και τη διατήρηση της μορφής του. Βεβαιωθείτε ότι η φόρμα είναι καλά κλεισμένη και ότι δεν υπάρχουν διαρροές.

Τεχνικές Κοπής

  • Ζεστό μαχαίρι: Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι που έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό και στεγνώσει καλά για να κόψετε το τσίζκεϊκ. Έτσι θα έχετε καθαρά και ίσια κομμάτια.