Μοσχομυριστή συνταγή για κουλουράκια με γεύση τσουρεκιού - Ζυμώνονται πανεύκολα στο χέρι

Βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα και φτιάξτε τα παρέα!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται με τους φίλους της την απόλυτη και πολύ ιδιαίτερη συνταγή για κουλουράκια! Αφράτα και τραγανά λοιπόν κουλουράκια σαν μπισκότα με γεύση τσουρεκιού. Πρόκειται για μία εύκολη και αγαπημένη πασχαλινή συνταγή από το νησί της Αργυρούς, την Πάρο, τα οποία βέβαια τρώγονται όλον το χρόνο!

Δείτε επίσης: Η μπουγάτσα της τεμπέλας - Με πλούσια γέμιση και αφράτο φύλλο κρούστας

Η συνταγή για κουλουράκι σαν τσουρεκάκια

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα, ακέρωτα και βιολογικά)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (700 γρ. περίπου)
  • Διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5 με 6 λεπτά, να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα για τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια, για 6 με 7 λεπτά επιπλέον.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Λίγο-λίγο και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σαν τσουρεκάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.
  • Τα ψήνουμε στους 180°C για 25 με 30 λεπτά, να ροδίσουν.

Κουλουράκια - τσουρεκάκια
argiro.gr

ΠΗΓΗ argiro.gr