Το φαγητό της τεμπέλας: Παστίτσιο σαν σουφλέ του 5λεπτου - Το μυστικό που κάνει τα μακαρόνια πεντανόστιμα

Με γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το φαγητό της τεμπέλας: Παστίτσιο σαν σουφλέ του 5λεπτου - Το μυστικό που κάνει τα μακαρόνια πεντανόστιμα

Το παστίτσιο και το σουφλέ είναι δύο από τα πιο αγαπημένα φαγητά που όλοι θέλουν αλλά λόγω της μεγάλης διαδικασίας που απαιτείται στο μαγείρεμα, πολλοί τα αποφεύγουν. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ωστόσο, έχει τη λύση, η οποία, μάλιστα, συνδυάζει και τα δύο πιάτα. Παστίτσιο σουφλέ του 5λεπτου, με γιαούρτι!

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο σουφλέ σε χρόνο dt

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 6 φλ. γάλα
  • 2 φλ. νερό
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

Δείτε επίσης: Πως να φτιάξεις την παγκοσμίου φήμης μηλόπιτα του διάσημου σεφ Jamie Oliver

Εκτέλεση

Για τον κιμά

  • Ρίχνουμε πρώτα σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά.
  • Έπειτα ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 6 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.

Στο ταψί

  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αβγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τη γραβιέρα, το γιαούρτι, το γάλα, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι (πάντα άβραστο! Γι’ αυτό, βάζουμε το γάλα με το νερό στο ταψί, έτσι ώστε να βράσει σωστά το ζυμαρικό, κατά τη διάρκεια του ψησίματος).
  • Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC στις αντιστάσεις, (στην κάτω σχάρα) ή στους 170 ºC στον αέρα (στη μεσαία σχάρα).
  • Ψήνουμε για 40′.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει.
  • Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι την επιφάνεια στα τελευταία λεπτά ψησίματος.
  • Αφήστε το παστίτσιο να σταθεί για 10′ -15′ στον πάγκο και απολαύστε το ζεστό και λαχταριστό.
ΠΗΓΗ argiro.gr