H διάσημη πίτσα του Jamie Oliver χωρίς φούρνο που έχει γίνει viral - Eίναι ό,τι πιο γευστικό & εύκολο θα δοκιμάσεις

Σπάει τους κανόνες της παραδοσιακής παρασκευής

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

Η πίτσα είναι ένα πιάτο που όλοι αγαπάμε, αλλά αυτή η ιδιαίτερη εκδοχή σπάει όλους τους κανόνες! Ο Jamie Oliver προτείνει μια πίτσα χωρίς φούρνο, που είναι το ίδιο γευστική με τις κλασικές προτάσεις αλλά παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα.

Θα χρειαστείς μόνο ένα ταψί, οπότε δεν χρειάζεται να ανάψεις τον φούρνο. Επιπλέον, είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή, και ένα πανεύκολο φαγητό, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό, ακόμα πιο γρήγορη από τον μέσο όρο σε πακέτο, είναι πολύ φθηνότερη και περιέχει 3 τρόφιμα που τρως καθημερινά (ή πρέπει να φας) σε μία μόνο μερίδα.

Η πιο γευστική κει εύκολη πίτσα χωρίς φούρνο του Jamie Oliver

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, plus για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50γρ.Cheddar

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και ρίξτε σταδιακά έως και 150 ml κρύο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια μπάλα ζύμης. Ζυμώνουμε για μόλις 1 λεπτό σε καθαρή επιφάνεια αλευρωμένη και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το ίδιο την πιπεριά, προσθέτοντάς τα στο τηγάνι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε ένα καπάκι από πάνω και ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


Εν τω μεταξύ, ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα στο ταψί (πάχος λίγο λιγότερο από 1/2 εκ.).

Μεταφέρετε απαλά τη ζύμη σε στεγνό τηγάνι, πιέζοντας απαλά με τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε "λακκάκια". Καλύψτε με ένα καπάκι και ψήστε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε προσεκτικά.

Στραγγίξτε τα υγρά από τις ντομάτες, στη συνέχεια πολτοποιήστε ελαφρά με ένα πιρούνι και απλώστε στη ζύμη, αφήνοντας ένα κενό 1 εκ. γύρω από τις άκρες. Ρίξτε πάνω τα μαγειρεμένα λαχανικά και το τριμμένο τυρί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 με 4 τελευταία λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η βάση.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε τα υλικά της αρεσκείας σας, αφού η ζύμη αυτή αποτελεί βασική συνταγή για κάθε είδος πίτσας.