Τα πιο γρήγορα pancakes με σοκολάτα και μπισκότο - Αυτό είναι το μυστικό συστατικό της επιτυχίας

Αυτό το υλικό θα απογειώσει τα pancake σας

Ελένη Μπορμπόλη
Syed Maaz / Unsplash
Syed Maaz / Unsplash

Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο γλυκό μέσα σε 20 λεπτά, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την ιδανική συνταγή: εύκολα και γρήγορα pancakes με σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο. Η προετοιμασία διαρκεί μόνο 10 λεπτά, ενώ το μαγείρεμα επίσης διαρκεί άλλα 10.

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα πώς θα τα φτιάξετε, αλλά και όλα τα μυστικά για να πετύχει η συνταγή και να βγουν τα pancakes φουσκωτά, αέρινα και ζουμερά, χωρίς όμως να κολλάνε στο τηγάνι.

Δείτε επίσης: Kέικ βανίλια - σοκολάτα σκέτη απόλαυση – Το μυστικό για να βγει ζουμερό αλλά να μην «κάτσει» στον φούρνο

Η εύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τα απόλυτα γλυκά pancakes

Υλικά

  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. τρίμματα μπισκότου
  • 1½ φλ. ξινόγαλα (αυτό είναι το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει τα pancakes, δείτε παρακάτω γιατί)
  • 1¼ φλ. γάλα
  • 1 κ.σ κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Για το σερβίρισμα
  • Μπανάνες ή φράουλες
  • Βούτυρο
  • Μέλι ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Για αυτά τα εύκολα pancakes με ζύμη μπισκότου συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το μίγμα για τη συνταγή μας,

  • Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο μας σε χαμηλή φωτιά.
  • Το αφήνουμε στην άκρη για πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό.
  • Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder μέσα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα από τα μπισκότα, τη ζάχαρη, το αλάτι και αν θέλουμε μια πρέζα κανέλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ανάδευσης να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το γάλα και το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά.
  • Για τα εύκολα pancakes ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
  • Μην ανακατεύετε πολύ το μίγμα.
  • Δεν πειράζει που θα έχει κομματάκια από μπισκότο μέσα.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο.
  • Υπολογίζουμε μισό φλιτζάνι μίγματος για κάθε pancake.
  • Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να φανούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στην περίμετρο.
  • Αναποδογυρίζουμε τα εύκολα πανκέικς και τα αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  • Συμπληρώνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι κατά διαστήματα.
  • Σερβίρουμε τα εύκολα πανκέικς με μέλι ή σιρόπι σοκολάτας.
  • Ταιριάζουν τέλεια με μπανάνα και φρέσκα φρούτα.

pancakes-sintagi
argiro.gr

Τα μυστικά για να πετυχαίνετε τα pancakes κάθε φορά

Κανείς δεν αντιστέκεται σε ένα με την σωστή υγρασία και υπέροχη γεύση! Για να γίνουν λαχταριστά και μοναδικά, ακολουθήστε την αυθεντική εκτέλεση και όλα τα μυστικά που σας έχω παρακάτω για σίγουρη επιτυχία.

Μην ανακατεύεις πολλή ώρα το μίγμα σου

Γιατί ανακατεύοντας τα υγρά υλικά με το αλεύρι, αρχίζει και αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Δηλαδή αρχίζει με το πολύ ανακάτεμα η ζύμη να γίνεται λαστιχωτή, με αποτέλεσμα να βγουν ελαστικά.

Γι’ αυτό λοιπόν αν θέλετε αέρινα , ανακατέψτε υγρά και στερεά υλικά τόσο όσο να αναμιχθούν τα υλικά και να μην βλέπετε το αλεύρι. Αυτό είναι αρκετό. Μετά ξεκουράστε το μίγμα.

Ξεκούρασε οπωσδήποτε

Αφού τον ετοιμάσεις, ξεκούρασε οπωσδήποτε το χυλό. Με την αναμονή σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός , το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά.

Γάλα ή ξινόγαλο στο μίγμα;

Αν θέλεις να γίνουν φανταστικά στη γεύση, φουσκωτά, και αέρινα, χρησιμοποίησε στο μίγμα ξινόγαλο αντί για γάλα. Η οξύτητα του μαζί με τα διογκωτικά, τα κάνουν φουσκωτά, και πεντανόστιμα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξινόγαλο με γάλα, κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι. Αλλά με το ξινόγαλο, η γεύση και η υφή τους, είναι το κάτι άλλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο, δείτε εδώ πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μόνοι σας.

Απαραίτητο το κοσκίνισμα

Οπωσδήποτε πρέπει να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι αλλά και θα χρειαστεί λιγότερο ανακάτεμα το μίγμα, αφού θα απορροφηθούν πιο εύκολα τα υγρά υλικά από το αλεύρι.

Τι αλεύρι να βάλεις;

Χρησιμοποιήστε αλεύρι μαλακό. Το μίγμα γίνεται αέρινο και πιο σπογγώδες, με τρυπούλες ανάμεσα τους βγαίνουν πιο ζουμερά με περισσότερη υγρασία μετά το ψήσιμο. Όμως, εάν δεν έχετε μαλακό, χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Δυνατή ή χαμηλή φωτιά;

Ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνουν παχιά και να ροδίσουν γρήγορα.

Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε η ζύμη που θα πέσει στο τηγάνι θα απλώσει και θα αρχίσει να ρουφάει την λιπαρή ουσία. Αποτέλεσμα; Θα έχεις λεπτά πανιασμένα.

Αν είναι πολύ δυνατή η φωτιά, τότε θα ροδίσει γρήγορα απ’ έξω δεν θα προλάβει να φουσκώσει και να ψηθεί εσωτερικά σωστά.

Επίσης, για καλύτερο ψήσιμo κάθε φορά που ρίχνεις μίγμα στο τηγάνι σου, άλειψε πριν το ζεστό τηγάνι με λιωμένο βούτυρο.

Μην τα αναποδογυρίζεις πολλές φορές στο τηγάνι

1 φορά είναι αρκετή. Μια φορά τα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν. Τότε, τα αναποδογυρίζουμε.

ΠΗΓΗ argiro.gr