Τυροψωμάκια του 5λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς για να μην σκληρύνει η ζύμη και βγουν "πέτρα"

Μέσα σε 25 λεπτά είναι έτοιμα για να τα φάτε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τυροψωμάκια του 5λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς για να μην σκληρύνει η ζύμη και βγουν

Αυτά τα τυροψωμάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας αλλά και των παιδιών σας για κολατσιό στο σχολείο. Είναι έτοιμα μέσα σε 5 λεπτά και θέλουν μόνο 20 λεπτά ψήσιμο. Υπάρχουν ωστόσο και κάποια "μυστικά" που πρέπει να προσέξετε για να μην βγουν "πέτρα" από το φούρνο.

Πως να φτιάξετε τα τυροψωμάκια της Αργυρώς

Υλικά

  • 1 αυγό μεγάλο
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla Light
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα σόδα μαγειρικής
  • 250 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • Λίγο σουσάμι για επικάλυψη

Δείτε επίσης: Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες - Τα μυστικά tips για να μην γίνει λάστιχο το κρέας

Εκτέλεση

  • Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί για 1 λεπτό και να γίνει κρέμα το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
  • Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
  • Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
  • Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
  • Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης των 35-40 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπάλες.
  • Τα βουτάμε στο σουσάμι, να κολλήσει στην κορυφή, και αραδιάζουμε τα τυρόψωμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αραιά μεταξύ τους.
  • Μπορούμε όμως να τα πλάσουμε σε ότι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  • Εξωτερικά έχουν τραγανή κρούστα και μέσα γίνονται πολύ αφράτα.
  • Ζεστά γίνονται ανάρπαστα τα τυρόψωμα γιατί είναι πεντανόστιμα.
ΠΗΓΗ argiro.gr