Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες - Τα μυστικά tips για να μην γίνει λάστιχο το κρέας

Η σωστή ώρα ψησίματος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες - Τα μυστικά tips για να μην γίνει λάστιχο το κρέας

Η πανσέτα στο φούρνο με πατάτες είναι μια από τις πιο κλασικές συνταγές για τα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε την συνταγή της και τα "μυστικά" βήματα για να σoυ βγει σωστά ψημένο το κρέας για να μην γίνει... λάστιχο.

Η συνταγή για την πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • 800 γρ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 kg πατάτες

Δείτε επίσης: Τηγανητά κεφτεδάκια στο λεπτό - Τα 6 μυστικά tips για να μην βγουν "πέτρα"

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
  • Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
  • Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.

Ψήσιμο

  • Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
  • Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.
  • Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
ΠΗΓΗ argiro.gr