Αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια σε 10' - Πώς η σάλτσα θα βγει σαν μέλι

Η ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου σήμερα και αν ακόμα δεν έχεις βρει τι θα φτιάξεις για το μεσημεριανό τραπέζι, σου έχουμε την απάντηση. Αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια! Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Το ετοιμάζεις σε 10 λεπτά, το βάζεις στον φούρνο και ξεμπέρδεψες! Ακολούθησε τις οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Πώς θα φτιάξετε αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια

Υλικά

  • 1 kg αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 kg σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε επίσης: Ο πιο τοπ μεζές: Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα τραγανούς κρεμμυδοκεφτέδες

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.
  • Ρίχνουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
  • Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.
  • Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
  • Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.
  • Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.
  • Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.
  • Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.
  • Συνοδέψτε τα με την υπέροχη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!
ΠΗΓΗ argiro.gr