Ο πιο τοπ μεζές: Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα τραγανούς κρεμμυδοκεφτέδες

Γευστικός... οργασμός

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ο πιο τοπ μεζές: Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα τραγανούς κρεμμυδοκεφτέδες

Οι κρεμμυδοκεφτέδες είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζει τη μοναδική γεύση του κρεμμυδιού με την τραγανή υφή ενός τέλεια τηγανισμένου κεφτέ. Είτε ετοιμάζετε ένα γεύμα για φίλους, είτε θέλετε έναν νόστιμο μεζέ για το κρασί ή την μπύρα σας, οι κρεμμυδοκεφτέδες είναι η ιδανική επιλογή.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που ειδικεύεται στα θέματα κουζίνας, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα αυτό το απολαυστικό πιάτο, με απλά υλικά και λίγα βήματα, για να έχετε έναν τοπ μεζέ που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Υλικά για κρεμμυδοκεφτέδες

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ο πιο τοπ μεζές: Πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα τραγανούς κρεμμυδοκεφτέδες
Argiro.gr

Δείτε επίσης: Παραδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια - Τα μυστικά για να λιώνει η μελιτζάνα στο στόμα σας

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη.
  4. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
  5. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  8. Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
  9. Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.
  10. Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.
ΠΗΓΗ Argiro.gr