Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες στην κατσαρόλα - Τα tips για να βράσει σωστά η φλούδα της μελιτζάνας

Η πιο νόστιμη Παριανή συνταγή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες στην κατσαρόλα - Τα tips για να βράσει σωστά η φλούδα της μελιτζάνας

Ένα από τα αγαπημένα Παριανά φαγητά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι οι πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες. Πρόκειται για ένα φαγητό που τρώμε κυρίως το καλοκαίρι, ωστόσο μπορεί να φαγωθεί και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Η συγκεκριμένη συνταγή θα γίνει και δική σας αγαπημένη. Παράλληλα η μαγείρισσα μας δείχνει το κατάλληλο βράσιμο για να μην γίνει το εξωτερικό της μελιτζάνας σκληρό.

Πως να φτιάξετε τις πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λίγο νερό

Δείτε επίσης: Σουτζουκάκια... κόλαση με κόκκινη σάλτσα και ρύζι - Τα 9 μυστικά tips για να βγουν αφράτα και μυρωδάτα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες.
  • Tις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄ σε μπολ με νερό.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κολοκυθάκια.
  • Στύβουμε τις μελιτζάνες από το νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.
  • Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 1/2 φλυτζάνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ραγού και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  • Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
  • Όταν μελώσει το φαγητό, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό με φέτα ή με φρέσκο τυρί.
ΠΗΓΗ argiro.gr