Γευστικός οργασμός: Αλμυρό κέικ με λουκάνικα και κασέρι

Μια ονειρική συνταγή

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Argiro.gr
Argiro.gr

Το αλμυρό κέικ δεν είναι απλώς μια νόστιμη λιχουδιά, αλλά μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει απρόσμενες γεύσεις σε μια απόλυτα ισορροπημένη αρμονία. Όταν προστίθενται λουκάνικα και κασέρι, το κέικ μεταμορφώνεται σε έναν γευστικό πειρασμό που αναδεικνύει την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, λοιπόν, μας παρουσιάζει μια συνταγή που παντρεύει το αγαπημένο μας λουκάνικο με το αρωματικό κασέρι, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει κάθε γευστικό πόθο. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το τέλειο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι και κάθε στιγμή της ημέρας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το αλμυρό κέικ

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλμυρό κέικ του ονείρου με λουκάνικα και κασέρι
Argiro.gr

Δείτε επίσης: Λαχταριστά και τραγανά κουλουράκια κανέλας με μπόλικο σουσάμι

  1. Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170°C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα.
  4. Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και τα ψιλοκόβουμε.
  5. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε όσο ψήνονται για να λιώσουν και να γίνουν κιμάς.
  7. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
  8. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
  10. Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και το χλιαρό λουκάνικο.
  11. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά.
  12. Απαλά με κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα για το κέικ.
  13. Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα.
  14. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 45΄ ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ αλμυρό με λουκάνικα, να ροδίσει ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
ΠΗΓΗ Argiro.gr