Εύκολη συνταγή για κέικ - κόλαση με σοκολάτα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ελένη Μπορμπόλη
Φωτογραφία αρχείου: Douglas Lopez / Unsplash
Φωτογραφία αρχείου: Douglas Lopez / Unsplash

Το κέικ σοκολάτας είναι μάλλον η πιο κλασική και αγαπημένη συνταγή των μαμάδων, αφού σε γενικές γραμμές είναι αρκετά εύκολο και το λατρεύουν τα παιδιά. Καθώς, λοιπόν, μπαίνει σιγά - σιγά το φθινόπωρο και αποχαιρετούμε τα παγωτά, τα ζελέ και τα διάφορα γλυκά ψυγείου, ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε ένα ζεστό, αφράτο και μυρωδάτο κέικ, με πλούσια γεύση σοκολάτας και ζουμερή υφή.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρήίγου έχει ετοιμάσει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά, που ακόμα και η πιο πρωτάρα μαγείρισσα μπορεί να πετύχει στο 100%, αρκεί να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες.

Εάν, λοιπόν, ψάχνατε εδώ και καιρό να βρείτε την συνταγή για το απόλυτο κέικ σοκολάτας, η αναζήτησή σας τελείωσε εδώ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ σοκολάτας

Για το κέικ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ. κακάο
  • 300 γρ. σοκολάτα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη φόρμα

  • Λίγο έξτρα κακάο
  • Λίγο βούτυρο

Για το γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη μερέντα χωρίς ζάχαρη σε 7 λεπτά - Μόνο με 4 υλικά

keik
argiro.gr

Εκτέλεση

Προετοιμασία

  • Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο, μια μεγάλη στρογγυλή φορμα για κέικ, 25 εκατ.
  • Να αποφεύγετε το αλεύρι στη φόρμα, γιατί αφήνει λευκά στίγματα πάνω στο κέικ.

Για το μίγμα

  • Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά..
  • Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

  • Κομματιάζουμε την σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  • Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
  • Βάζουμε το γλυκό σε πιατέλα και το περιχύνουμε.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr