Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ - Το μυστικό tip για να γίνει "λιώμα" το κρέας

Αυτή είναι η συνταγή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ - Το μυστικό tip για να γίνει

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έδειξε μια συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό, ώστε να βγει ζουμερό και νόστιμο. Με επικάλυψη πουρέ πατάτας με τυρί. Μας αποκάλυψε και όλα τα μυστικά της για να βγει το κρέας "λιώμα".

Αυτή είναι η συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ από την Αργυρώ

Υλικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Σταβλίσιες μπριζόλες - Το μυστικό για να ψηθούν καλά αλλά να βγουν ζουμερές μέσα

Για τον πουρέ

  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για το μοσχαράκι κοκκινιστό

  • Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας, για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχάρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τον πουρέ

  • Με μαχαίρι κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα.
  • Διατηρούμε ζεστό το μείγμα κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
  • Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί στις πατάτες.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε.

Για το ψήσιμο

  • Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά του με τον πουρέ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στου φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
ΠΗΓΗ argiro.gr