Υγρό κέικ σοκολάτας με βούτυρο - Δεν χρειάζεται μίξερ

Έτοιμο σε λίγα λεπτά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
giorgostsoulis.com
giorgostsoulis.com

Το υγρό κέικ σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα γλυκά για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι από τον καταξιωμένο σεφ Γιώργο Τσούλη, γνωστό για τις εύκολες και γευστικές δημιουργίες του. Αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας δεν απαιτεί μίξερ και φτιάχνεται με βούτυρο, προσφέροντας μια βελούδινη υφή και πλούσια γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

Η απλότητα της εκτέλεσης συνδυάζεται με το ακαταμάχητο αποτέλεσμα, κάνοντας το κέικ ιδανικό για κάθε περίσταση. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια σοκολατένια εμπειρία που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκιά σας επιθυμία!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ

  • 270 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 4 γρ. ανθό αλατιού
  • 20 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Για όσους ξέρουν να τρώνε: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και τυρί κρέμα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο και τη σοκολάτα κουβερτούρα, τα λιώνουμε με τη διαδικασία μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ με σύρμα χειρός ή στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Αφού κρυώσει η σοκολάτα τη ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι -κοσκινισμένο- και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στη βάση μιας φόρμας για κέικ με αποσπώμενη βάση 20 εκ. , βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου.
  6. Αφού κρυώσει εντελώς (έπειτα από 4-5 ώρες), ξεφορμάρουμε, μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με παγωτό.