Γιαουρτογλυκό του 15λεπτου - Με ροδάκινο και 2 ακόμη υλικά

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιαουρτογλυκό του 15λεπτου - Με ροδάκινο και 2 ακόμη υλικά

Ένα πολύ γρήγορο γλυκό είναι αυτό το γιαουρτογλυκό με κομπόστα ροδάκινο. Θέλει μόλις 15 λεπτά προετοιμασία και λίγες ώρες στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για κόψιμο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Πως να φτιάξετε το γιαουρτογλυκό με ροδάκινο

Υλικά

  • 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
  • 3 συσκευασίες ζελέ ροδάκινο
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά

Δείτε επίσης: Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ και γεύση μιλφέιγ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την κομπόστα ροδάκινο σε σουρωτήρι και την αφήνουμε να στραγγίσει τελείως.
  • Κόβουμε τέσσερα ροδάκινα σε φέτες και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.
  • Βράζουμε 700 ml νερό και ρίχνουμε το ζελέ ροδάκινο σε μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό νερό ανακατεύοντας να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το χυμό από την κομπόστα και ανακατεύουμε καλά.
  • Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα έξι παγάκια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
  • Ανακατεύουμε και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε σταδιακά στο ζελέ το γιαούρτι ανακατεύοντας με σύρμα να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό σε πυρίμαχο σκεύος και το παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως ώστε να κόβεται.
  • Γαρνίρουμε με φέτες ροδάκινου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ argiro.gr