Πανεύκολο brownies με λίγες θερμίδες - Δεν έχει ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη

Για σένα που κάνεις διατροφή αλλά το θες και το γλυκάκι σου

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Αν αναζητάτε ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για σοκολάτα χωρίς να επιβαρύνει τη διατροφή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει για ακόμα μια φορά πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πανεύκολο brownies με ελάχιστες θερμίδες, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.

Απολαύστε τη μοναδική γεύση και υφή αυτού του επιδορπίου, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή έχουν διατροφικούς περιορισμούς. Με αυτή τη συνταγή, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τη γεύση για τη γραμμή σας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το brownie

  • 50 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 4 αυγά θερμ.δωμ.
  • 15 χουρμάδες χωρίς κουκουτσι
  • 1 μπαστούνι βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 1/3 φλ. χαρουπάλευρο
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1/3 φλ. καρύδα (νιφάδες ινδοκάρυδο)
  • 1 φλ. ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους αλεσμένους 1 πρέζα αλάτι
  • 2 πρέζες σόδα μαγειρική
  • 100 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ψιλοκομμένη)

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Σοκολατένιος πειρασμός: Το απόλυτο γλυκό σάντουιτς με αφράτη κρέμα

Πανεύκολο brownie με λίγες θερμίδες - Δεν έχει ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη
Argiro.gr

  1. Για τα brownies χωρίς ζάχαρη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί τετράγωνο 20×20 εκατοστά, ιδανικό για brownies.
  3. Αλέθουμε τους ηλιόσπορους σε σκόνη, στο μπλέντερ.
  4. Κοσκινίζουμε το κακάο με το χαρουπάλευρο σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε την καρύδα, τον αλεσμένο ηλιόσπορο, το αλάτι και τη σόδα. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
  6. Στο μπλέντερ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και την βανίλια. Τα χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  7. Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε λίγους λίγους του χουρμάδες και πολτοποιούμε, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
  8. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και με μαλακή σπάτουλα, ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
  9. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε να μπει στο μίγμα.
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την σπάτουλα.
  11. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40′ μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Προαιρετικά περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.
  13. Διατηρούμε τα brownies χωρίς γλουτένη και χωρίς αλέυρι στο ψυγείο σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
ΠΗΓΗ Argiro.gr