Μοιάζουν ταβέρνας αλλά είναι σπιτικά και με λίγες θερμίδες: Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξεις μοσχαρίσια μπιφτέκια

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας διδάσκει...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Στην εποχή που ζούμε, η ανάγκη για υγιεινές και νόστιμες επιλογές στο καθημερινό μας τραπέζι είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Συχνά, όταν σκεφτόμαστε λαχταριστά πιάτα, όπως τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, η σκέψη μας πηγαίνει σε ταβέρνες και εστιατόρια, όπου η γεύση και η απόλαυση έρχονται συχνά με το τίμημα των πολλών θερμίδων και λιπαρών.

Τι θα λέγατε, όμως, αν μπορούσατε να φτιάξετε στο σπίτι μπιφτέκια που να μοιάζουν βγαλμένα από ταβέρνα, αλλά να είναι ελαφριά, υγιεινά και γεμάτα γεύση;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ακόμα μια φορά μοιράζεται μαζί μας και μαζί σας την απόλυτη συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια που θα κατακτήσουν τη γεύση σας, ενώ παράλληλα θα φροντίζουν τη σιλουέτα σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια

  • 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή τριμμένη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Μπιφτέκια σχάρας με γιαούρτι - Τα βήματα για να βγουν αφράτα

Συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια
Argiro.gr

  • Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον μοσχαρίσιο κιμά.
  • Επειδή είναι χωρίς ψωμί χρειάζονται πολύ καλό ζύμωμα ώστε να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε λίπος στον κιμά και πρέπει τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, να πάρουν νοστιμιά και υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια, ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
  • Αφού τα πλάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά.
  • Ψήνουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο για 15΄, αφού τον έχουμε προθερμάνει πριν στους 200°C.

Ψήσιμο σε BBQ

  1. Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσουμε.
  2. Χωρίς να τα πιέζουμε τα ψήνουμε στη σχάρα, από 5′ έως 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Κάθε 1′ με 2′ τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
ΠΗΓΗ Argiro.gr