Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Έτοιμη σε 5 λεπτά με 7 απλά υλικά

Για όσες δεν γνωρίζουν καν πως ανοίγει ο φούρνος της κουζίνας τους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Είτε την προτιμάς για πρωινό, είτε ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό τραπέζι, η γεύση της είναι ακαταμάχητη και απολαυστική.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια συνταγή για τυρόπιτα που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες ή πολύ χρόνο, αλλά θα σου χαρίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εάν είσαι νέα στην κουζίνα ή απλώς αναζητάς μια γρήγορη και εύκολη λύση για ένα λαχταριστό σνακ, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις με μια τυρόπιτα που συνδυάζει απλότητα και πλούσια γεύση!

  • 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Μιλφέιγ: Η μυστική συνταγή των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης - Πως να φτιάξεις μόνη σου σπίτι το διάσημο γλυκό τους

Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Έτοιμη σε 5 λεπτά με 7 απλά υλικά
Argiro.gr

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30×22 εκ.
  2. Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.
  3. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε τσαλακωτά, το ένα φύλλο και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  5. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο.
  6. Αφού στρώσουμε και τα δυο φύλλα και τα ραντίσουμε, αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.
  7. Τη σκεπάζουμε, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
  8. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
  10. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.
ΠΗΓΗ Argiro.gr