Γεμιστά του 5λεπτου - Το τελευταίο βήμα πριν ψηθούν για να πάρουν όλη τη νοστιμιά

Το πιο ωραίο παραδοσιακό φαγητό

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γεμιστά του 5λεπτου - Το τελευταίο βήμα πριν ψηθούν για να πάρουν όλη τη νοστιμιά

Τα γεμιστά είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά, όμως συνήθως χρειάζονται χρόνο στην κουζίνα, κάτι που δεν διαθέτουν όλοι με τους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ωστόσο, έχει φτιάξει μία συνταγή που χρειάζεται απλά 5 λεπτά...

Πώς θα φτιάξετε εύκολα γεμιστά σε 5 λεπτά

Υλικά

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 1 πατάτα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 10 κ.σ. πλιγουρι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Έτοιμη σε 5 λεπτά με 7 απλά υλικά

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.

Η γέμιση

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Στο ταψί

  • Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
ΠΗΓΗ argiro.gr